Hlavní obsah

Bartoška pětkrát zastřelil karlovarského primátora

KARLOVY VARY

Karlovarský primátor Zdeněk Roubínek neubránil v lítém souboji Karlovy Vary. Naštěstí pouze na monitoru v přestřelce s prezidentem karlovarského filmového festivalu Jiřím Bartoškou, když virtuální bitkou mezi teroristy a policisty zahájili největší turnaj hráčů počítačových her ve střední Evropě AMD PG Challenge 003 Karlovy Vary.

Foto: archiv o. s. MGF

Hlavní organizátor festivalu Petr Marcinčák (třetí zprava) s kuchaři, hosteskami a číšníky.

Článek

Třídenní turnaj je součástí doprovodného programu 38. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. "Pan Bartoška celkem pětkrát pana primátora zastřelil," komentoval výsledek přestřelky Daniel Mikšovský z pořadatelské společnosti ProGamers. Na turnaj se dosud zaregistrovalo 550 hráčů z celého světa. "Do večera očekáváme ještě zhruba další stovku účastníků," řekl Mikšovský.

Na karlovarském zimním stadionu, kde se turnaj koná, nainstalovali pořadatelé 220 výkonných počítačů pro mistrovství České republiky, které je součástí akce. Další stovky vlastních počítačů si přivezli účastníci ostatních částí turnaje. To přineslo pořadatelům i nemalé problémy. "Jeden zahraniční účastník měl svůj počítač plný virů, a ty pak zavirovali celou síť," řekl Mikšovský. Technici si přes noc ale s problémem poradili a počítačovou síť opět zprovoznili.

500 počítačů jistič nevydržel

Množství počítačů neunesl také rozvod elektřiny. "Během testování kapacitních možností arény po zapnutí 500 počítačů Lynx a čtyř serverů Dell vyhořel hlavní jistič a stadion potemněl," řekl Mikšovský. I tento problém ale technici rychle zvládli. "Ukázalo se, že bylo všechno napojeno na jednu fázi a nikoli na tři," řekl Mikšovský.

Soutěží se v šesti hrách. "Ve hrách StarCraft BroodWar a Quake 3 se zúčastní ti úplně nejlepší z celé Evropy, a to i s ohledem na skutečnost, že se na jiných turnajích tyto hry v Evropě už téměř nehrají," řekl Mikšovský. Soutěžní program zahrnuje dále hry Counter Strike, Unreal Tournament, Warcraft III a Age of Mythology. Pořadatelé očekávají, že hráči odehrají kolem 10 000 zápasů.

Reklama

Výběr článků

Načítám