Hlavní obsah

Kdo musí vyměnit set-top box? Rozhodující jsou konektory na zadní straně

Společnost O2 se chystá v letošním roce spustit novou televizní platformu, kvůli čemuž budou muset desetitisíce lidí vyměnit své set-top boxy. Drtivé většiny uživatelů se ale změna netýká, protože už modernější přístroje mají doma. Lidé snadno poznají, jaký set-top box mají, a to podle konektorů na zadní straně.

Foto: archív operátora

Nový set-top box od O2

Článek

„Vyměnit bude nutné ty nejstarší set-top boxy, u kterých už nestačí pouze zaktualizovat ovládací systém. Týká se to zhruba 80 tisíc lidí,“ uvedla pro Novinky Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení O2. Zdůraznila přitom, že přechod na novou platformu se ale týká všech zákazníků, kterých je již více než 529 tisíc.

O2 historicky nabízelo svým zákazníkům tři různé set-top boxy. Výměna se přitom týká pouze nejstaršího provedení.

Set-top box iP4.tv je nutné vyměnit. Je černý, hranatý a k TV se připojuje prostřednictvím kabelu, protože nemá WiFi. Na zadní straně má dva USB konektory.

Foto: archív operátora

Set-top box iP4.tv

Set-top box EKT není nutné vyměnit, bude pouze aktualizován ovládací software. Vypadá stejně jako model iP4.tv, ale podporuje WiFi. Na zadní straně má pouze jeden USB konektor.

Foto: archív operátora

Set-top box EKT

Set-top box NG není nutné vyměnit, bude pouze aktualizován ovládací software. Je kompaktnější, má zaoblené hrany a působí modernějším dojmem. Na zadní straně je pouze jeden USB konektor, disponuje WiFi.

Foto: archív operátora

Set-top box NG

Jak je z řádků výše patrné, výměna se týká pouze set-top boxů, které mají na zadní straně dva USB konektory. Lidé si budou moci pořídit chytřejší set-top box s operačním systémem Android, případně budou moci používat pro příjem televizního signálu aplikaci O2 TV v chytrých televizorech, herních konzolích či multimediálních přehrávačích, které mají vlastní operační systém.

U zbývajících dvou set-top boxů ale bude stačit pouze aktualizovat ovládací software. Tento update proběhne automaticky během letošního podzimu.

Chystá se nová platforma. O2 TV čeká největší technologická změna od jejího vzniku

Internet a PC

Největší projekt od spuštění služby

Přechod na novou platformu má být největší technologickou změnou od roku 2013, kdy byla O2 TV představena. „Tentokrát je před námi mnohem větší výzva. Na nové technologické řešení budeme převádět více než půl milionu zákazníků,“ komentoval současnou situaci Josef Dočkal, produktový a technický ředitel O2 TV.

Podle něj bude přechod zákazníků na novou platformu probíhat postupně během několika měsíců v druhé polovině roku. „Uděláme maximum pro rychlý a bezproblémový přechod na novou O2 TV. O termínu i samotném průběhu akce budeme každého zákazníka včas informovat,“ vysvětlil Dočkal.

Zdůraznil přitom, že nová O2 TV bude určena pouze pro majitele novějších „kovových“ tarifů (O2 TV Bronzová, Stříbrná, Zlatá). Majitelé starších tarifů M, L a XL bude proto operátor převádět na nové tarify, které jsou již bez závazku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám