Hlavní obsah

Vyměnit set-top box budou muset desítky tisíc lidí. Kvůli nové televizní platformě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítky tisíc lidí, kteří využívají O2 TV, budou muset v letošním roce vyměnit svůj starý set-top box. Společnost O2 totiž chystá v druhé polovině roku spuštění nové televizní platformy, která nebude s původními zařízeními kompatibilní. Na dotaz Novinek to uvedla Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení operátora.

Foto: archív výrobce

O2 TV

Článek

„Vyměnit bude nutné ty nejstarší set-top boxy, u kterých už nestačí pouze zaktualizovat ovládací systém. Týká se to zhruba 80 tisíc lidí,“ uvedla pro Novinky Mikšovská. Zdůraznila přitom, že přechod na novou platformu se ale týká všech zákazníků, kterých je již více než 529 tisíc.

U modernějších set-top boxů ale bude stačit aktualizovat ovládací software. Lidé si budou moci také pořídit chytřejší set-top box s operačním systémem Android, který O2 teprve představí.

Případně budou moci používat pro příjem televizního signálu aplikaci O2 TV v chytrých televizorech, herních konzolích či multimediálních přehrávačích, které mají vlastní operační systém.

Chystá se nová platforma. O2 TV čeká největší technologická změna od jejího vzniku

Internet a PC

Přechod na novou platformu má být největší technologickou změnou od roku 2013, kdy byla O2 TV představena. „Tentokrát je před námi mnohem větší výzva. Na nové technologické řešení budeme převádět více než půl milionu zákazníků,“ komentoval současnou situaci Josef Dočkal, produktový a technický ředitel O2 TV.

Podle něj bude přechod zákazníků na novou platformu probíhat postupně během několika měsíců v druhé polovině roku. „Uděláme maximum pro rychlý a bezproblémový přechod na novou O2 TV. O termínu i samotném průběhu akce budeme každého zákazníka včas informovat,“ vysvětlil Dočkal.

Zdůraznil přitom, že nová O2 TV bude určena pouze pro majitele novějších „kovových“ tarifů (O2 TV Bronzová, Stříbrná, Zlatá). Majitelé starších tarifů M, L a XL bude proto operátor převádět na nové tarify, které jsou již bez závazku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám