Hlavní obsah

Z levného kraje nebude. Konzole od KFC má stát přes 40 tisíc Kč

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátce před Vánocemi odhalil řetězec rychlého občerstvení svou první herní konzoli. Příliš mnoho detailů ale výrobce neodhalil, což dává prostor ke spekulacím. Server Tech Times nyní například přinesl zprávy o tom, že model KFConsole rozhodně nebude z levného kraje.

Nová herní konzole od KFCVideo: archív výrobce

 
Článek

Prakticky všechny zprávy ohledně KFConsole se točí okolo jejího unikátního vzhledu. Tedy přesněji skříně, kterou dodala společnost Cooler Master. Ta totiž obsahuje speciální šuplík, ve kterém si budou moci hráči ohřívat jídlo, například kuřecí kousky z KFC.

Problém je ale v tom, že o řadě detailů výrobce zatím zarputile mlčí. Jisté tak není, kdy se novinka objeví přesně na pultech obchodů a kolik bude stát. Pracovníci KFC se vždy omezují pouze na strohé konstatování, že „detaily budou oznámeny brzy“.

Foto: archív výrobce

KFConsole

Minimálně co se ceny týče, nabízí server Tech Times odpověď. Spočítal totiž, na kolik vyjdou jednotlivé součástky v této netradiční konzoli, čímž se dobral k výsledné ceně. Ta by se měla pohybovat okolo dvou tisíc dolarů, tedy v přepočtu zhruba 43 000 Kč.

To víceméně odpovídá výkonným herním počítačům. Už samotný název ale napovídá, že KFConsole se chce měřit s tradičními herními konzolemi. A ty vyjdou případné zájemce citelně levněji. Například špičkový PlayStation 5 stojí 13 490 Kč, jen o devět korun dráž je možné pořídit také konkurenční Xbox Series X, který se chlubí titulem nejvýkonnější konzole na světě.

KFC odhalilo vlastní herní konzoli. Počítá se i s kuřecími kousky

Hardware
Foto: archív výrobce

KFConsole

Pokud se tedy potvrdí informace o vysoké pořizovací ceně, nebude to mít novinka od KFC na trhu vůbec jednoduché. Na druhou stranu výkon by měl být patrně ještě vyšší než v případě obou zmiňovaných konkurentů. KFConsole je podle výrobce stavěna na hraní ve 4K při 240 snímcích za sekundu.

Jejím základem má být počítačová platforma Intel NUC 9 Extreme společně s grafickou kartou GeForce RTX, kterou dodá do sestavy Asus. Dále bude k dispozici rychlá NVMe SSD jednotka od Seagatu s kapacitou 1 TB, která bude sloužit pro ukládání dat.

Vzhledem k tomu, že kuřecí konzole bude postavena na počítačové platformě, měla by navíc nabídnout snadnou výměnu jednotlivých dílů – za pár let tedy půjde jistě osadit ještě výkonnější grafickou kartou.

Foto: archív výrobce

KFConsole

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám