Hlavní obsah

Únor byl příliš optimistický, PlayStation 5 dorazí až v květnu

Novinky, abr

Další hořkou pilulku musí spolknout zákazníci, na které se nedostalo v první vlně při objednávkách PlayStationu 5. Jak se nyní ukazuje, na všechny zájemce se nedostane ani v únoru, kdy by měla do Česka dorazit další várka nových konzolí od Sony. Někteří prodejci již nyní upozorňují zákazníky, že se mohou dočkat až v květnu příštího roku.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

 
Článek

O tom, že poptávka po nových konzolích výrazně převyšuje nabídku, není žádných pochyb. Prodej sice oficiálně odstartoval teprve tento týden ve čtvrtek, ale z PlayStationu 5 se mohou radovat pouze uživatelé, kteří si jej objednali mezi prvními v rámci předobjednávek hned zkraje září.

Podle prvních informací to vypadalo, že na další zákazníky se dostane až v únoru. Nyní se ale ukázalo, že zájem je skutečně tak vysoký, že ani zkraje příštího roku nemusí být odbaveni všichni zájemci.

PlayStation 5 dorazil do Česka. V obchodech byste jej ale hledali marně

Hardware

Například herní obchod Xzone své zákazníky již informuje, že objednávky mohou být vyřízeny až v průběhu května. „Samozřejmě stále platí, že konzole bude do obchodů putovat po várkách a včasná objednávka bude odbavena dříve. Květen je pouze náš odhad, kdy by konzole mohla být dostupná pro všechny,“ stojí v prohlášení podniku.

PlayStation 5 je nedostupný samozřejmě i v dalších obchodech. „Bohužel, i přes obrovské množství kusů, které jsme přijali na náš sklad, nedokážeme pokrýt současnou poptávku. Snad se situace brzy zlepší a nové konzole budeme mít pro všechny,“ prohlásili zástupci obchodu JRC Czech na Facebooku.

Foto: archív výrobce

Ovladač DualSense

„Z první várky konzolí se dostane přibližně na 15 procent zákazníků, zbytek předobjednávek musí počkat na později. Nejbližší zásilka dorazí v prosinci, ale i ta je beznadějně vyprodaná. Skladem budou tyto konzole nejdříve v první třetině, spíše však první polovině roku,” prohlásil Tomáš Pilský, obchodní ředitel CZC.cz.

V případě Sony konzolí jsou podle něj vyprodané oba typy, většina zákazníků však dává přednost variantě s diskovou mechanikou před digitální edicí.

Jak je z řádků výše patrné, PlayStation 5 se nabízí ve dvou různých provedeních. Standardní pětka vyjde případné zájemce na 13 490 Kč, verze bez mechaniky zvaná Digital Edition pak 10 790 Kč.

Foto: archív výrobce

PlayStation 5

Reklama

Související témata:

Související články

Nová éra televizních konzolí startuje

Vyšší výkon, věrnější grafika a možnost hrát při nastavení větších detailů. To všechno slibují herní konzole nové generace. Během listopadu odstartuje postupně...

Výběr článků

Načítám