Hlavní obsah

Vzdal se práce, aby měl čas na hraní Pokémon Go

Novinky, chm

Není pochyb o tom, že hra Pokémon Go je celosvětovým fenoménem. Někteří jedinci ji zbožňují natolik, že jsou ochotni vzdát se kvůli ní i vlastní práce. To je případ novozélandského mladíka Toma Currieho, který se stal lovcem pokémonů na plný úvazek.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

 
Článek

Výpověď dal Currie krátce poté, co hra oficiálně vyšla. Jak upozornil server Übergizmo, místo vysedávání v kanceláři za počítačem se vydal procestovat celý Nový Zéland, aby nachytal všechny pokémony.

Kdyby mu to nevyšlo, chystá se prý klidně i za hranice. „Jsem schopen udělat cokoliv, abych pokémony pochytal. To vědí i moji fanoušci, kteří mě podporují ze všech svých sil,“ podotkl mladík.

Profesionální lovec pokémonů Tom Currie

Tím zároveň nastínil, jakým způsobem si coby lovec pokémonů živí. Mezi lidmi se totiž díky místním médiím stal doslova celebritou, a tak mu například různé dopravní společnosti nabízejí zadarmo odvoz do odlehlých částí země, kam by jen stěží došel sám.

Currie připouští, že jeho sláva přesáhla i hranice. Podporu získává z Irska, Kanady, USA, ale například i z Indie. Zda jde o finanční podporu, či pouze o povzbuzující zprávy, však mladík neupřesnil.

Sám nicméně připouští, že žije velmi skromně. Spí v dopravních prostředcích i na gaučích u přátel. V jeho nové práci ho podporují i rodiče. „Jsem ráda, že je venku, užívá si život a že může vidět tolik krás, které Nový Zéland nabízí. Stojím za ním na 100 %,“ uvedla pro server Guardian jeho matka Tania Dobbsová.

Foto: Mark Kauzlarich, Reuters

Hra Pokémon Go

Vstupenka do světa rozšířené reality

Pokémon Go se těší tak nebývalé popularitě především proto, že hráči musí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy pak vyrazit na lov.

Samotný odchyt pak probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí.

Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

Za vývojem titulu Pokémon Go stojí vývojářské studio Niantic, které získalo licenci od společnosti Nintendo. To už čelí kvůli novému titulu prvním problémům. Jak se totiž ukázalo, tvůrci měli díky hře přístup k osobním datům a nastavením uživatelských účtů na Googlu. [celá zpráva]

Stále populárnější hra už podle BBC řadu lidí vystavila nebezpečným situacím. Někteří lidé si totiž způsobili zranění, když v mnohdy nepřehledném terénu nevěnovali pozornost svým krokům a sledovali displej mobilu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám