Hlavní obsah

Vývoj GTA 6 se blíží do finále, prozradila to pracovní nabídka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvůrci ze studia Rockstar Games po dlouhých letech mlčení loni konečně potvrdili, že pracují na novém dílu gangsterské série Grand Theft Auto (GTA) s číslovkou šest v názvu. Nově zveřejněná pracovní nabídka přitom naznačuje, že se vývoj GTA 6 blíží do finále.

Upoutávka na hru Grand Theft Auto VVideo: Rockstar Games

 
Článek

Vedení Rockstar Games nedávno zveřejnilo novou pracovní nabídku na svých stránkách, čehož si všiml server Gamerant. Šlo konkrétně o pozici na ředitele voiceoveru, který bude mít na starosti řízení herců a bude spolupracovat se scenáristy a oddělením designu. Jeho prací bude také řešit strukturu dialogů.

Nástup na tuto pozici byl přitom bezodkladný, a to přímo ve studiu v New Yorku. Právě to podle serveru Dexerto naznačuje, že se vývoj GTA 6 blíží do finální fáze. Bude určitě ještě ale minimálně několik měsíců trvat, než se finální hra dostane na pulty obchodů.

Vedení Rockstar Games zatím o zahájení prodejů zarytě mlčí. „Vždy jsme se snažili s každým dalším projektem zásadně posunout hranice toho, co hráčům nabízíme. Nemůžeme se dočkat, až s vámi budeme sdílet další informace o chystané novince,“ uvedli již dříve tvůrci bez dalších podrobností.

Foto: Rockstar Games

Ukázka ze hry GTA 5

Čtyři nejúspěšnější tituly herního světa

Hry a herní systémy

Jen jeden hrdina?

Podle dřívějších úniků bude příběh inspirovaný seriálem Narcos. Hlavním hrdinou bude Ricardo – obchodník s drogami, který se bude snažit propracovat se až na samý vrchol drogové mafie.

Poprvé v historii celé série bychom se měli dočkat také ženy coby jedné z hlavní postav. Mužský představitel chybět rovněž nebude. Připomeňme, že v pětce mohli fanoušci přepínat mezi třemi hlavními postavami a postupně prožívat celý příběh z různých perspektiv.

Děj by měl být zasazen do prostředí Vice City, což je jeden z předchozích dílů GTA. Proti předchůdci ale mohou případní fanoušci počítat s daleko propracovanější grafikou a ještě větším otevřeným světem.

Příběh se tedy bude odehrávat na území USA, a to v 70. a 80. letech minulého století. Stejně jako předchozí díly bude i GTA 6 mládeži nepřístupné, kvůli nevhodnému obsahu bude titul určen až pro hráče od 18 let.

Foto: Rockstar Games

Ukázka ze hry GTA 5

Akce i napětí. Co chystají tvůrci videoher

Hry a herní systémy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám