Hlavní obsah

Hráči poslali víc, než bylo potřeba. Slavná česká hra se dočká remasteru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos se hráči dočkali nového českého titulu Polda 7. Tvůrci ze studia Zima Software ale nelení a rovnou připravují další hru – tentokrát remástr Poldy 2. Stejně jako v případě sedmičky žádají hráče, aby jim na dokončení hry přispěli. Vybrat potřebují alespoň 600 000 Kč, už po prvním týdnu ale byla cílová částka překonána.

Tvůrci prosí hráče, aby přispěli na Poldu 2 remástr.Video: Zimasoftware, Bez zdroje

 
Článek

Na crowdfundingovém serveru HitHit byla nová kampaň zveřejněna minulý týden v pondělí, už za prvních 24 hodin se přitom podařilo vybrat více než 420 000 Kč. O týden později už počítadlo ukazovalo 861 844 Kč, přispívat přitom bude možné ještě 38 dní.

Polda 7 propadl. Kvůli počítačovým pirátům

Hry a herní systémy

Podobný scénář měla už předloni kampaň na podporu Poldy 7. Tvůrci tehdy poprosili herní komunitu o finanční podporu na dokončení hry. Za 45 dní jim nakonec přispělo 1209 lidí částkou 1 437 011 korun. Původní záměr byl přitom vybrat pouze 400 tisíc korun, nakonec se ale na bankovním účtu tvůrců sešlo 3,5krát více.

Počítačovou hru Polda 2 remástr, jak si tvůrci připravovaný díl počeštili, získá v elektronické verzi každý, kdo přispěje částkou 349 Kč. Za 549 Kč pak lidé dostanou DVD kopii tohoto titulu. Přispívat je ale možné i větší částky, za které tvůrci nabízejí trička, nášivky, plakáty či herní postavičky.

Foto: repro HitHit

Lidé už přispěli více než 420 000 Kč.

Foto: archív tvůrců

Ukázka z počítačové hry Polda 2 remástr.

Kompletní balík odměn za 49 999 Kč

Kompletní balík všech sběratelských předmětů a odměn lidé získají za 49 999 Kč. A i když se to může zdát za hru velmi vysoká cena, jeden takto drahý balík odměn už skutečně někdo koupil.

„Vzhledem k tomu, že druhý díl této série vznikal již před více jak 20 lety, rozhodli jsme se ho obléknout do nového kabátku a předělat ho do současné grafiky. Původní Polda 2 byl vytvořen v rozlišení 640×480. Poldu 2 remástr bychom chtěli udělat v širokoúhlém 4K rozlišení,“ uvedli tvůrci na stránkách kampaně.

Remaster dvojky vznikne i přesto, že předělávky původní jedničky jsme se doposud nedočkali. Podle tvůrců je to ale dáno tím, že hráči měli v současnosti zájem právě o vzkříšení dvojky.

Celá série Polda vzniká v Česku už od roku 1998. Ústřední postavou je vždy potrhlý detektiv Pankrác, kterému propůjčil hlas komik Luděk Sobota. Kromě nekorektního humoru a zapeklitých hlavolamů je právě dabing populárními českými osobnostmi jedním z největších lákadel těchto her.

Foto: archív tvůrců

Ukázka z počítačové hry Polda 2 remástr.

Foto: archív tvůrců

Ukázka z počítačové hry Polda 2 remástr.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Polda 7 PC

Reklama

Související články

Polda 7 se vyhoupnul mezi nejprodávanější hry

V polovině minulého měsíce si odbyl premiéru Polda 7. Vývojáři si už krátce po představení stěžovali, že zájem je utlumen kvůli počítačovým pirátům, kteří na...

Malá herní studia ohrožuje pirátství

Malá česká herní studia ohrožuje pirátství. Tvůrci počítačových her, kteří nemají tak velký kapitál jako velká mezinárodní studia, jsou často existenčně...

Slavné české videohry lákají i po letech

Češi mají na kontě celou řadu zajímavých videoher. Nejde přitom pouze o moderní tituly, jako jsou Beat Saber či Kingdom Come: Deliverance. Zajímavé videohry...

Výběr článků

Načítám