Hlavní obsah

Remástr Poldy zaujal víc než nový titul. Hráči poslali přes 1,8 milionu

Nestává se příliš často, aby starší tituly zaujaly hráče více než ty nové. Přesto se to v případě remástru druhého dílu Poldy stalo. Nakonec skalní fanoušci mezi sebou vybrali na dokončení tohoto titulu více než 1,8 milionu korun.

Tvůrci prosí hráče, aby přispěli na Polda 2 remástr.Video: Zimasoftware, Bez zdroje

 
Článek

„Tak a je to, kampaň na Poldu 2 remástr máme úspěšně za sebou. A byl to teda neskutečný finiš. Počítadlo se zastavilo na neuvěřitelné částce 1 824 630 Kč. Ani v nejdivočejších snech by nás nenapadlo, že se vybere o tolik více, než se vybralo na Poldu 7. Za to vám, našim fanouškům, patří obrovský dík,“ prohlásili tvůrci ze studia Zima Software.

Ti se neobrátili na herní komunitu s žádostí o finanční pomoc poprvé. V roce 2020 mohl kdokoliv přispět na zbrusu nový titul Polda 7, vybralo se dohromady 1 437 011 Kč. I když to tehdy tvůrci označovali také za úspěch, je zřejmé, že remástr druhého dílu zaujal hráče více než zcela nový a originální příběh.

Hráči poslali víc, než bylo potřeba. Slavná česká hra se dočká remasteru

Hry a herní systémy
Foto: archív tvůrců

Ukázka ze počítačové hry Polda 2 remástr

„Vzhledem k tomu, že druhý díl této série vznikal již před více jak 20 lety, rozhodli jsme se ho obléknout do nového kabátku a předělat ho do současné grafiky. Původní Polda 2 byl vytvořen v rozlišení 640×480. Poldu 2 remástr bychom chtěli udělat v širokoúhlém 4K rozlišení,“ uvedli tvůrci na stránkách kampaně.

Finální verze Poldy 2 remástr by měla vyjít již v příštím roce. Z přispěvatelů získá vlastní kopii každý, kdo přispěl částkou alespoň 349 Kč. Za kolik se tento titul bude nabízet po vydání v obchodech, není zatím jasné.

Celá série Polda vzniká v Česku už od roku 1998. Ústřední postavou je vždy potrhlý detektiv Pankrác, kterému propůjčil hlas komik Luděk Sobota. Kromě nekorektního humoru a zapeklitých hlavolamů je právě dabing populárními českými osobnostmi jedním z největších lákadel těchto her.

Tvůrci lákají na hru Polda 7.Video: archív tvůrců

Může se vám hodit na Zboží.cz: Polda 7 PC

Reklama

Související články

Polda 7 se vyhoupnul mezi nejprodávanější hry

V polovině minulého měsíce si odbyl premiéru Polda 7. Vývojáři si už krátce po představení stěžovali, že zájem je utlumen kvůli počítačovým pirátům, kteří na...

Malá herní studia ohrožuje pirátství

Malá česká herní studia ohrožuje pirátství. Tvůrci počítačových her, kteří nemají tak velký kapitál jako velká mezinárodní studia, jsou často existenčně...

Výběr článků

Načítám