Hlavní obsah

Pokémon Go přestane na starších telefonech fungovat

Novinky, abr

Slavný herní hit posledních let Pokémon Go se dočká už příští měsíc velké aktualizace, která však všem uživatelům radost neudělá. Tvůrci tohoto titulu se totiž nechali slyšet, že přestanou podporovat starší chytré telefony. A to samé v bledě modrém platí pochopitelně i pro počítačové tablety.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

 
Článek

Chystaná aktualizace by měla vyjít zhruba v polovině října, přesné datum ale není známo. Jisté je však to, že hra přestane být dostupná na zařízeních, která pohání operační systémy Android 5 a iOS 10 a 11.

To jinými slovy znamená, že lovit roztodivné japonské příšerky již nebudou moci například majitelé iPhonů 5S a 6. Stejně tak si titul Pokémon Go již nezahrají majitelé telefonů Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z či Xiaomi Mi2.

Foto: Mark Kauzlarich, Reuters

Hra Pokémon Go

Hráči pochytali miliardu pokémonů. Stačil jim k tomu jeden víkend

Hry a herní systémy

Je to hit i po letech

Hra Pokémon Go se i po letech těší velké popularitě. A to především proto, že hráči musejí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy vyrazit na lov.

Samotný odchyt probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Pokémon Go patří k těm nejúspěšnějším a nejvýdělečnějším hrám současnosti. Roztodivné japonské příšerky loví v ulicích světových metropolí každý měsíc podle posledních zveřejněných dat více než 100 milionů hráčů.

Pokémon Go v terénuVideo: Novinky

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám