Hlavní obsah

Nesedíte na pokladu? Pikaču vydělal svému majiteli miliony

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste sběrateli či fanoušky kultovních pokémonů, pak dávejte dobrý pozor. Vzácná kartička se zřejmě nejznámějším pokémonem Pikaču se vydražila za rekordních 195 tisíc dolarů (4,5 milionu korun). Ačkoliv je to velmi nepravděpodobné, můžete mít doma podobnou.

Foto: Profimedia.cz

Vzácná verze kartičky s pokémonem Pikaču se prodala za rekordní sumu.

Článek

Částka, za kterou se kartička vydražila, překonala na říjnové aukci v americkém Lynbrooku dosavadní rekord z roku 2013 téměř čtyřnásobně. A co dělá z kartičky s pokémonem hotový poklad? Její vzácnost.

Speciální „illustrator” verze karty byla totiž v roce 1998 vyhotovena pouze ve 39 kopiích. V současné době je potvrzeno, že pouze deset z nich je vlastněno v soukromých sbírkách.

Prvními držiteli karty s Pikaču byli výherci soutěže na konci devadesátých let minulého století. Tehdy čtenáři komiksového magazínu soutěžili v ilustračních dovednostech a nejlepší z nich obdrželi právě limitovanou edici sběratelské karty.

Padělky vyšroubovaly cenu

Jak už tomu v případech vzácných předmětů bývá, i tyto karty se snažili různí vykukové v průběhu let padělat. Docílili však pouze toho, že oficiálně ověřené originály získaly ještě víc na své hodnotě. Například na začátku nového tisíciletí se dala karta pořídit v přepočtu za zhruba 400 tisíc korun. Dnes je jejich hodnota několikanásobně vyšší.

Takže pokud jste majiteli legendární sbírky pokémonů, třeba i dávno zapomenuté na dně krabice, nahlédněte, zda se vám v ní nepovalují přebytečné miliony.

Reklama

Související témata:

Související články

Dav lovců pokémonů musela krotit policie

Fenomén mobilní hry Pokémon GO ve světě už pomalu opadává, v Japonsku je však stále při síle. Svědčí o tom obrovský dav lidí v tokijské čtvrti Akihabara, které...

Výběr článků

Načítám