Hlavní obsah

Hráči pochytali miliardu pokémonů. Stačil jim k tomu jeden víkend

Novinky, abr
Tokio

Bezmála miliardu pokémonů tento víkend chytili fanoušci hry pro chytrá zařízení Pokémon Go při virtuálním festivalu, kterého se po celém světě zúčastnily miliony hráčů. Na svých stránkách to uvedli pořadatelé akce Pokémon Go Fest 2020.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

 
Článek

Vůbec poprvé se letos konala herní akce Pokémon Go Fest, která oslavuje stejnojmennou mobilní hru, ve virtuálním prostředí. I díky tomu byl zájem daleko vyšší než v předchozích ročnících. Fanoušci roztodivných japonských příšerek společně pochytali miliardu pokémonů. Informovali o tom organizátoři akce.

Festival věnovaný videohře Pokémon Go se například loni konal hned v několika městech – Chicagu, Jokohamě či Dortmundu. Kvůli pandemii koronaviru se však tvůrci hry ze studia Niantic rozhodli letos celou akci uspořádat pouze virtuálně.

Na lov pokémonů se tak mohl po zakoupení vstupenky vydat kdokoliv po celém světě. Zájem fanoušků patrně překvapil i samotné pořadatele, dohromady se jich totiž sešlo několik milionů a společně pochytali během uplynulého víkendu již zmiňovanou miliardu roztodivných japonských příšerek. Zajímavé je také to, že každý účastník ušel v průměru 15 kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Loňský ročník festivalu Pokémon Go Fest v Dortmundu vypadal značně jinak.

Je to hit i po letech

Hra Pokémon Go se i po letech těší velké popularitě. A to především proto, že hráči musejí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy vyrazit na lov.

Samotný odchyt probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Pokémon Go patří k těm nejúspěšnějším a nejvýdělečnějším hrám současnosti. Roztodivné japonské příšerky loví v ulicích světových metropolí každý měsíc podle posledních zveřejněných dat více než 100 milionů hráčů.

Pokémon Go v terénuVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám