Hlavní obsah

On-line hry: Evropská CoD2 LANka v Paříži

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Paříži se o víkendu uskutečnila kvalitně obsazená LAN party zaměřená čistě na týmovou bojovku Call of Duty 2. Českého diváka určitě potěší, že do Francie byl pozván i přední domácí tým eSuba. Jak si Češi vedli?

Článek

Novinky z domova

  • Anketa o hrách pro Mistrovství ČR v počítačových hrách pro rok 2007 již byla spuštěna, členové ČMSP můžou hlasovat až do konce měsíce listopadu. Prozatímní vedení si udržuje Counter-Strike 1.6 před Enemy Territory, v RTS kategorii vede Starcraft: Broodwar.
  • V hernách sítě PG Cyber Café se o víkendu uskutečnil další mezihernový turnaj AMD Counter-Strike: Source, ten byl výjimečný svým mezinárodním obsazením. V konfrontaci se slovenskými a maďarskými týmy uspěly klany české, které obsadily první čtyři místa, to nejvyšší pak nEophyte.
  • Zajímavou soutěž přichystalo pro tvůrce herních filmečků české uskupení Illusion Pictures. Půjde v ní především o příběhová videa z libovolné počítačové hry, minimální délka je 7 minut. Na nejlepší čekají herní set, sluchátka s mikrofonem a klasický headset, kvalitu filmů bude hodnotit odborná porota.
  • V turnaji NFS Most Wanted na GameZone se hráči rozloučili s tímto dílem NFS, nyní už většina komunity netrpělivě očekává příchod NFS Carbon. Vítězem NFS:MW Closing Cupu se stal český reprezentant nEph.Queen, když ve finále porazil svého klanového kolegu nEph.KoRna.

Hráči NecroRaisers na mezinárodním mezihernovém turnaji.

Novinky ze světa

  • 30. listopadu se ve Švédsku uskuteční další díl populární LAN party DreamHack a i tentokrát bude o co hrát. V rámci Counter-Strike turnaje pro pozvané špičkové týmy půjde o kvalifikaci na zimní CPL v USA, vítězi bude proplacena cesta a navíc obdrží další peníze na drobné výdaje.
  • Účastníci LAN finále týmové W3 soutěže WC3L jsou známi, v soubojích týmů na 3.-6. místě po základní části uspěli mousesports a MYM a doplní tak 4Kings a World Elite. Největším překvapením je vyřazení SK Gaming, české fanoušky potěší, že v dresu mousesports se zřejmě představí i domácí hráč Giacomo.
  • Vítězové Clanbase EuroCupu ve hře Call of Duty 2 (tehdy pod jménem Check-Six) budou pokračovat v další aktivní kariéře, a to pod záštitou holandské organizace Serious Gaming. V šestičlenné sestavě jsou tři Finové, dva Švédové a jeden Ir, jediným nováčkem je finský hráč Stim.
  • V Mexiku se sešli hráči obou amerických kontinentů, aby bojovali v rámci WCG Pan American Games. Vítězství v CSku vybojovali Brazilci MiBR po výhře nad Team 3D, brazilský tým slavil i ve hře Warcraft III, kde hoorai.PaTo porazil verGe.CanucKa.

Nejlepší týmy WCG Pan American Games - vítězí MiBR.

Milk LAN - český CoD2 tým eSuba se vydává do světa

Český tým eSuba dlouhodobě kraluje domácím scénám ve hře Call of Duty a Call of Duty 2 a navíc má za sebou i slušné výsledky v zahraničních soutěžích. Není se tedy čemu divit, že když francouzští organizátoři CoD2 akce s názvem Milk LAN přemýšleli, které evropské týmy pozvat, napadla je i česká eSuba.

Kromě eSuby bylo pozváno 6 dalších předních evropských klanů, mezi nimi takoví velikáni jako Tek-9 anebo SpeedLink, zbytek účastníků tvořily domácí francouzské týmy. Od nich se přílišné úspěchy očekávat nedaly, a to s jedinou výjimkou, kterou byl tým Webone. Celkem se hrálo o 6000 euro, část dotace byla v penězích, část pak v hardwaru od partnerů akce.

V základní skupině si eSuba poradila s francouzskými týmy Restricted, Fear, Elles i Webone, po zápase s Webone nicméně protivníci podali protest, kterému bylo následně vyhověno. eSuba tak skončila na druhém místě ve skupině a mohla se těšit na Holanďany ze suXus eSports. Bez nejmenších problémů je přehrála v poměru 16:7, ale další soupeř v play-off už byl z trochu jiné ligy. Belgičtí Tek-9, nedávní vítězové CB EuroCupu, byli sice nad síly eSuby, ale po výsledku 11:16 určitě nikdo příliš smutnit nemusí. Definitivně o vyřazení českého zástupce rozhodla prohra s německým klanem SpeedLink, dalším gigantem na scéně.

eSuba skončila na pátém místě v turnaji, ale výkony určitě nezklamala a dokázala držet krok s evropskou špičkou (Tek-9, Webone, SpeedLink). Spanilou jízdu francouzského klanu Webone zastavili až ve velkém finále Belgičané z Tek-9 a po vítězství 11:8 a 11:8 se můžou těšit z odměny v hodnotě 2700 euro.

Konečné pořadí Milk LAN 2006

1. místo: Tek-9 (Belgie) - 2700 euro

2. místo: Webone (Francie) - 1700 euro

3. místo: SpeedLink (Německo) - 700 euro

4. místo: digitalMind (Nizozemsko) - 500 euro

5. místo: eSuba.SteelSeries (Česká republika) - 300 euro

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám