Hlavní obsah

On-line hry: O víkendu se odehraje domácí olympiáda

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako každý podzim i tento progamingovou scénou pořádně hýbe kvalifikace a následné finále World Cyber Games. Olympiáda v počítačových hrách pro rok 2009 dorazila sice i k nám, ale zatímco loni jsme do Německa odeslali rekordně početnou výpravu, letos se kvůli vysokým nákladům na cestu do Číny budeme muset spokojit s jediným reprezentantem.

Článek

V Číně nás bude zastupovat pouze zkušený Crow

S velkým nadšením byla v průběhu léta přijata zpráva o konání česko-slovenské kvalifikace pro World Cyber Games 2009, se zklamáním se ovšem hráči potýkali, když bylo oznámeno, že není možné zrealizovat odlet kvůli vysokým nákladům na cestu, pobyt a registrační poplatek. Položky se bohužel vyšplhaly až na částku 70 000 korun na osobu, což je pro naši malou herní komunitu astronomické číslo.

Do čínského Chengdu tak odcestuje pouze ostřílený Crow, jenž ve StarCraft: Brood War bude bojovat na vlastní náklady. Doufejme, že se hráči, jenž se na WCG podíval kromě v této stařičké strategie také v konzolovém Guitar Hero, bude dařit a dá o našem herním umění pořádně vědět. Rozhodně to ale nebude mít lehké, poněvadž legendární titul z dílny Blizzardu je po celou svou existenci okupován výhradně jihokorejskými hráči, kteří na první příčku ještě nikdy nepustili nikoho jiného.

Smutnit ovšem nemusí ani ostatní přihlášení účastníci domácího WCG, protože i pro ně byla připravena jakási náhrada v podobě offline turnajů, jež budou 17. a 18. října hostit herny PG Cyber Café Velký Špalíček a Nový Smíchov. Skrze online kvalifikaci, probíhající výhradně prostřednictvím portálu PLAYzone.cz, se jich probojovalo po osmi ve sportovní FIFA 10, strategiích StarCraft: Brood War a Warcraft III: The Frozen Throne, šestnáct jezdců se představí v TrackMania Nations Forever a osm pětičlenných týmů v Counter-Strike 1.6.

Mezi soutěžícími jednotlivých titulů nechybí přední jména z České a také Slovenské republiky. Ve FIFA nastoupí na virtuální fotbalové trávníky například Snkrjan či oSiS, dva hráči velmi známí po celé Evropě, ve W3 Bonecracker, senzace loňského ESWC, TMNF piloti HakkiJunior a Sandro, zástupci ostrovních YoYotech, v SCBW legenda domácí scény Dark_caleb a v Counter-Strike 1.6 se střetnou celky eSuba s nEophyte, dvě největší ikony tuzemského progamingu.

A rozhodně bude i o co bojovat, organizátoři a sponzoři akce vložili mezi ceny jak hotovostní částky, tak i hardware v podobě LCD od Samsungu, procesorů Intel Core i5 či operačních systémů Windows 7. Zároveň bylo oznámeno pokračování World Cyber Games, tedy i příští rok se opět dočkáme. Místo ovšem zatím nebylo zveřejněno a my tak můžeme doufat, že se herní olympiáda vrátí zpět do Evropy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám