Hlavní obsah

On-line hry: V největším počítačovém turnaji v ČR se utkali hráči ve Warcraftu

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před několika týdny jsme vás informovali o prvním letošním turnaji ze série World GameMaster Tournament. Jako hra byla zvolena legendární střílečka Counter-Strike 1.6, díky níž si nEophyte vysloužili senzačních 50 000 korun. Po kratší pauze k nám WGT zavítalo podruhé, a to sice se stejnou dotací, ale v titulech TrackMania a Warcraft III.

Článek

Další pokračování celosvětové prestižní série turnajů World GameMaster Tournament se konalo 20. září v pražské herně BattleZone, kam přijelo 16 nejlepších hráčů ze závodní arkádovky TrackMania Nations Forever a strategie Warcraft III: The frozen Throne.

Důvod byl jasný, hrálo se o ceny v celkové hodnotě 50 000 Kč, které věnoval hlavní sponzor turnaje společnost ASUS. Hráči obou her se na offline finále probojovali skrze online kvalifikaci, kterou uspořádal portál Grunex.

Ani v jednom z titulů nechyběli hlavní favorité a zejména naše chlouby, o kterých bylo a je pořádně slyšet i ve světě. Tratím v TrackManii dominoval slovenský talent Hakki Junior, který tak splnil očekávání komunity a první místo si uhlídal. Za pilotem zahraniční stáje Celsus svedli nelítostný souboj o stříbro, respektive bronz Frigo a shark, spoluhráči z českého klubu eSuba. Větší důvod k radosti měl prvně zmíněný, jenž byl o něco rychlejší a obsadil druhou příčku.

Ani ve W3 se nekonalo žádné překvapení. Bonecracker z nEophyte, jenž si v minulosti seznačně počínal už i na ESWC či WCG, neponechal nic náhodě a svým soupeřům rozhodně nic nedaroval. Hráč, o němž se proslýchalo, že aktivního hraní již dávno nechal, tyto spekulace popřel a ukázal, že má stále senzační formu. Zástupce DEFEATERS H34d_Hunt3r se tak musel spokojit se ziskem stříbrné medaile, zatímco na slovenského Amatera připadl bronz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám