Hlavní obsah

Klasická videohra Ion Fury se převlékla do nového kabátu

Novinky, abr

Hra Ion Fury jasně ukazuje, jak povedeného výsledku se může dosáhnout, když se spojí renomovaná herní studia. Na tomto titulu totiž pracovali lidé ze studia 3D Realms, tedy tvůrci her Duke Nukem 3D, Prey a Max Payne, a také společnost Voidpoint. Je to stará klasika v novém kabátu.

Upoutávka na hru Ion FuryVideo: archív tvůrců

 
Článek

Cíl jejich snažení byl totiž evidentní – vrátit na scénu legendární Build Engine, známý z klasických stříleček z pohledu první osoby. Ten byl použit právě v již zmiňované hře Duke Nukem 3D, ale například také v titulech Shadow Warrior a Blood.

A výsledek je opravdu povedený. Ion Fury je kombinací dvou světů, toho starého plného ručně dělaných levelů, tajných místností či manuálních checkpointů, a toho nového s headshoty, fyzikou postav, podporou ovladače a milionem FPS. Tohle všechno v hábitu podobném starým krvavých arkádovým střílečkám, na kterých dnešní třicátníci vyrostli.

Ovladač PlayStationu 5 zapojí do hry další lidský smysl

Hardware
Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Ion Fury

Hlavní hrdinka přezdívaná "Bombshell" si vysloužila své krycí jméno, když deaktivovala bomby pro Global Defense Force, když zlý transhumanistický génius dr. Jadus Heskel vypustil členy svého kybernetického kultu na ulice Neo DC, Bombshell došlo, že je na čase výbuchy způsobovat, ne jim zabraňovat.

Datum vydání je naplánováno již na 19. června, potěší i přívětivá cenovka 649 Kč v případě verzí pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Pouze varianta pro hybridní herní systém Nintendo Switch vyjde dráž, a to konkrétně na 799 Kč.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Ion Fury

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Jak natáčet a streamovat videa

Popularita videí na internetu se rok od roku zvyšuje. Vytvářet zajímavý obsah přitom může kdokoliv klidně i z pohodlí svého domova, může jít zároveň o zajímavý...

Výběr článků

Načítám