Hlavní obsah

Kdo se vleče, neuteče. Bulánci 2 jsou již zadarmo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve shonu, který s sebou přinesl nový školní rok, by málem zapadla jedna důležitá informace českého herního světa – tvůrci ze studia SleepTeam udělali, co slíbili. Od září je tak možné hrát oceňovaný titul Bulánci 2 úplně zadarmo. Zkrátka nepřijdou ani jedinci, kteří za hru již dříve utratili peníze.

Video: archív tvůrců

 
Článek

„Kdo se vleče, neuteče.“ To byla hláška, kterou se zkraje tisíciletí první verze Bulánků proslavila. Nejen v českých luzích a hájích byl titul s vraždícími polštáři návykovým hitem, který nechyběl snad v žádné školní počítačové učebně.

V roce 2021 se rozhodli zašlou slávu oprášit a oznámili práce na druhém pokračování. Hráče přitom požádali prostřednictvím crowdfundingové kampaně o finanční pomoc, aby mohli hru dokončit. Už tehdy se ukázalo, že Bulánci 2.0 budou naprostý hit.

Znovu oživili slavnou hru. Nabídnou ji zadarmo

Hry a herní systémy
Foto: archív tvůrců

Bulánci 2.0

Hráči poslali miliony

Původně totiž tvůrci potřebovali na dokončení hry pouze 500 000 korun, hráči jim ale nakonec poslali rekordních 7 308 770 Kč, přičemž dohromady přispělo 8541 lidí. Žádný projekt na Startovači do té doby nebyl úspěšnější.

V loňském roce se pak hra dostala konečně do prodeje a pořídit si ji mohl každý za méně než pět set korun. V průběhu letních prázdnin se však tvůrci rozhodli, že od září zcela změní herní koncept. Z Bulánků 2 se tak stal free-to-play titul, stahovat hru je tak možné na Steamu zadarmo.

Důvod pro tuto radikální změnu je prostý, tvůrci se snaží přilákat co největší množství hráčů, aby hra byla ještě atraktivnější. Koneckonců bez dostatečné hráčské základny budou vraždící polštáře bavit málokoho.

Bonusový obsah

V konečném důsledku na tom vydělají i tvůrci. Některé funkce totiž nechají zpřístupněné až v placených přídavcích. I tak ale představuje bezplatná verze hry zajímavou vstupenku do světa vraždících polštářů.

„Zkrátka ale nepřijdou ani ti, kteří si Bulánky na Steamu do 31. srpna zakoupili. Jako bezplatný bonus totiž obdrží veškerý oznámený obsah, který do hry vyjde – a rozhodně ho nebude málo,“ stojí v oficiálním prohlášení českého studia SleepTeam.

Garance dalších bonusů se přitom týká i podporovatelů ze Startovače a ti se podle tvůrců mohou těšit i na speciální bulánčí skin. „Budou mít také exkluzivní přístup k zatím nevydanému obsahu a spoustu dalších výhod. Navíc už od nás do svých e-mailových schránek obdrželi klíče na Steam k již vydaným balíčkům,“ podotkl Jan Zmeškal ze studia SleepTeam.

Foto: archív tvůrců

Bulánci 2.0

Na vývoj hry vybrali od Čechů miliony. Takhle bude vypadat

Hry a herní systémy

Reklama

Výběr článků

Načítám