Hlavní obsah

Nintendo chystá novou konzoli. Ukáže se už příští rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhých šest let je na trhu konzole Nintendo Switch. I když jsme se během této doby dočkali mírně vylepšeného modelu a zároveň i odlehčené verze, trh je vcelku pochopitelně nasycen. Už i samotní hráči se tak netrpělivě ptají, kdy se ukáže nástupce? Podle serveru VideoGamesChronicle už příští rok.

Konzole Nintendo Switch a Switch LiteVideo: archív výrobce

 
Článek

První Switch si odbyl premiéru v březnu 2017. Od té doby se prodalo úctyhodných 129,5 milionu konzolí, prodeje ale prakticky každé čtvrtletí klesají. Šest let je zkrátka v herním světě neskutečně dlouhá doba.

A to i navzdory tomu, že i na dnešní poměry působí Switch futuristicky. Chlubí se totiž hybridní konstrukcí, hrát je s tímto modelem možné nejen doma u televizoru, ale také na cestách.

Zájem o konzoli Switch vadne. A Nintendo ztrácí

Hry a herní systémy

Zařízení je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, neboť na doma i na cesty stačí jen jedno.

Konzole má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Větší obrazovka

Na trhu je aktuálně k mání za 7990 Kč vylepšený model s OLED obrazovkou. Ten nabízí věrnější barevné podání, výrazně lepší kontrast a v neposlední řadě i větší velikost. Původní Switch měl totiž pouze 6,2palcovou obrazovku, zatímco vylepšený model má sedmipalcovou obrazovku.

Vylepšeno bylo také vnitřní úložiště, které místo původních 32 GB nabízí nyní kapacitu 64 GB. Ostatní hardware, jenž se podílí na celkovém výkonu konzole, však zůstal nezměněn. To v praxi znamená, že všechny tituly bude možné hrát přímo na konzoli v rozlišení 720p a v doku u televizoru či monitoru v rozlišení 1080p.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Zmiňovaný dok navíc nově nabízí LAN konektor, samotná konzole se pak chlubí vylepšeným audiosystémem a zcela přepracovaným polohovatelným stojánkem. Ten je nyní větší, měl by tedy být při hraní stabilnější.

V čem se nástupce bude lišit, však zdroje úniků zatím neuvádí. Pouze se shodují na tom, že by mělo jít opět o hybridní zařízení. Podle serveru VideoGamesChronicle bude výrobce s novinkou cílit na předvánoční sezonu příštího roku, více bychom se toho měli dozvědět už během nadcházejících měsíců.

Sony chystá vylepšený PlayStation 5 Pro. Nabídne vyšší výkon

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz: Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite, Nintendo Switch OLED

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám