Hlavní obsah

Garri Kasparov spustil herní platformu, připomíná sociální síť

Šachový velmistr Garri Kasparov spustil novou herní platformu, u které nepřekvapivě hrají hlavní roli černá a bílá políčka. Nová webová služba zvaná Kasparovchess je sice určena především k hraní, nabízenými funkcemi a zaměřením na komunitu ale spíše připomíná specializovanou sociální síť.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Garri Kasparov

Článek

„Na celém projektu jsem pracoval několik let. A nyní se s ním konečně mohu pochlubit celému světu. Můžeme všem ukázat, že naše oblíbená hra je daleko víc než jen strategie a taktika,“ dmul se při představení novinky Kasparov.

Podle něj má být Kasparovchess „komplexní platforma pro šachisty“. Co si pod tím představit? Novou webovou službu budou moci využívat začínající hráči i profesionálové. Velmistr věří, že díky jeho platformě se „budou moci učit hráči různých kategorií přímo od mistrů“.

Foto: repro kasparovchess.com

Ukázka platformy Kasparovchess

Kromě jednotlivých partií budou na službě k dispozici také analýzy her, více než 50 000 šachových hádanek, ale také články, dokumenty, rozhovory a podcasty s předními osobnostmi šachového světa. Vše zkrátka bude zaměřeno na komunitu, půjde v podstatě o konkurenci pro oblíbený portál Chess.com.

Server Techcrunch upozornil, že prozatím není nová šachová platforma k dispozici pro všechny uživatele. Případní zájemci musí na stránkách vyplnit svůj e-mail, čímž se zapíšou do pořadníku. Kdy přesně bude Kasparovchess zpřístupněn všem, zatím není jasné.

Nejlepší čeští šachisté změřili síly přes internet, dlouhodobá jednička úřadovala

Muži

Případní zájemci nicméně musí počítat s tím, že nová herní platforma nebude zadarmo. Kasparov nabídne placené členství za 14 dolarů (300 Kč) měsíčně, respektive za 120 dolarů (2580 Kč) ročně, což rozhodně není málo.

Zmiňovaný portál Chess.com, který je také bránou do světa šachu, je totiž výrazně levnější. Základní členství stojí pouze 600 Kč ročně a nejvyšší diamantové 2000 Kč. Chess.com navíc nabízí celou řadu obsahu i úplně zadarmo.

Na tvorbě platformy Kasparovchess se podílela francouzská mediální společnost Vivendi, která vlastní například televizní stanici Canal+.

Reklama

Související články

Šachy za všechny peníze. Doslova

Pokud jste zapáleným šachistou a k tomu sběratelem kuriozit, snad ani nečtěte dál. Na americkém trhu se totiž objevil kousek tak unikátní, že by většinu...

Výběr článků

Načítám