Hlavní obsah

Celý svět bude z papíru. Mario opráší 20 let starou videohru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejslavnější instalatér se znovu vrhá do akce. Už koncem května dorazí na videoherní systém Nintendo Switch nový titul Paper Mario: The Thousand-Year Door. Herní veteráni správně tuší, že jde o remake dvě dekády staré videohry, která se v době vydání těšila nebývalé popularitě. Co od nové předělávky můžeme čekat?

Trailer ke hře Paper Mario: The Thousand-Year DoorVideo: archív tvůrců

 
Článek

Hned na úvod si dovolíme malé povzdechnutí. V historii Nintenda je totiž celá řada zajímavých her, které ještě nebyly pro konzoli nové generace předělány. Majitelé Switche jsou tak ochuzeni o takové skvosty, jako jsou The Legend of Zelda: The Wind Waker a Twilight Princess.

Jde přitom o exkluzivní hry. Pokud tedy nevlastníte nějakou retro konzoli, máte prostě smůlu a na žádném jiném systému si je nezahrajete.

Vědomi jsou si toho i programátoři z Nintenda, kteří postupně slavné tituly opět křísí. To je i případ videohry Paper Mario: The Thousand-Year Door, jež vyšla v roce 2004 původně pro Nintendo GameCube. Už 23. května totiž vyjde remake, ve kterém se papírový Mario opět vrhne do akce.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Paper Mario: The Thousand-Year Door

Absolutní rekord videoherního světa. Super Mario se prodal v aukci za miliony

Hry a herní systémy

Princezna se opět ztratila

Děj začíná ve chvíli, kdy se ztratí princezna Peach. Vydala se hledat poklad – legendární křišťálové hvězdy, ale slehla se po ní zem. A je právě na Mariovi, aby ji zachránil. Už snad po milionté…

Tvůrci slibují děj plný zvratů, během svého putování bude slavný instalatér čelit celé řadě nebezpečí. Už první ukázka dává tušit, že se můžeme těšit na nečekané překážky i záhady, a to doslova na každém rohu. O dobrodružství tedy rozhodně nebude nouze.

Nebudu zastírat, že už původní titul mě nadchl svou grafikou. Remake ale posouvá celý příběh na úplně novou úroveň. Působí, jako byste listovali komiksem, jehož děj ale můžete určovat pomocí tlačítek na ovladači. Úspěch Maria totiž leží doslova ve vašich rukách. Po vizuální stránce se hra opravdu povedla.

Soupeře budete muset překonat důvtipem, odvahou i dovednostmi. Roli bude hrát úplně každý útok.

Vyvíjet se přitom nebude pouze příběh, ale schopnosti a dovednosti prakticky všech ústředních postav – a to pochopitelně i nepřátel. Soupeře budete muset překonat důvtipem, odvahou i dovednostmi.

Patrně není potřeba zdůrazňovat, že roli bude hrát úplně každý útok, jak jsme koneckonců u titulů s tímto slavným instalatérem již zvyklí. Počítejte tedy s tím, že budete muset pečlivě načasovat všechny pohyby a reagovat rychle na akce protivníků.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Paper Mario: The Thousand-Year Door

Starobylé chrámy i pralesy

Během svého putování navštívíte starobylé chrámy, husté pralesy, chybět nebude ani nezkrotné moře. Paper Mario: The Thousand-Year Door tedy učaruje i cestovatelům, titul nabídne celou řadu možností, jak cestovat. Co si třeba udělat výlet papírovým letadlem?

Působivě vypadá také možnost zmenšení papírové postavy, abyste se prodrali i těmi nejužšími průchody. I díky tomu ale můžete prozkoumat prakticky celý herní svět, který tento titul nabízí.

Remake videohry Paper Mario: The Thousand-Year Door je aktuálně v obchodech již k mání v rámci předobjednávek. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, ceny staronového titulu startují na 1209 Kč.

U některých prodejců máte navíc možnost v rámci předobjednávky získat zadarmo jako dárek papírové letadlo a magnetky s postavičkami přímo ze hry.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Paper Mario: The Thousand-Year Door

Zájem o konzoli Switch vadne. Stále se ale prodává po milionech

Hry a herní systémy

Související články

Výběr článků

Načítám