Hlavní obsah

Americký teenager je prvním člověkem, který zvítězil ve videohře Tetris

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třináctiletý Willis Gibson z americké Oklahomy se patrně stal prvním člověkem, jenž zvítězil v celosvětově proslulé videohře Tetris od japonské firmy Nintendo. Stalo se tak 34 let po jejím vydání, informuje server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Hra Tetris

Článek

Mladý Američan zveřejnil záznam hry na svém youtubovém kanálu. V Tetrisu po 38 minutách dosáhl úrovně 157, což způsobilo pád hry. Třináctiletý Gibson v ten moment nemohl uvěřit vlastním očím. „Upadnu do bezvědomí, necítím prsty,“ říká ve videu.

Server BBC připomíná, že ještě před několika lety se hráči Tetrisu domnívali, že je možné hrát pouze do úrovně 29. Populární hru, v níž se skládají kostičky různých tvarů do řad, vyvinul roku 1984 ruský programátor a vývojář Alexej Pažitnov. Popularitu si pak získala po debutu na konzoli NES společnosti Nintendo v roce 1989.

K pádu hry dojde v čase 38:30

Dnes lze Tetris hrát na celé řadě konzolí a platforem, včetně mobilních telefonů. Způsobit pád hry se dosud podařilo pouze umělé inteligenci.

„Když jsem začal hrát tuto hru, nikdy jsem neočekával, že způsobím pád hry nebo ji porazím,“ uvedl na svém kanále Gibsob, jenž Tetris hraje od svých jedenácti let.

Na nové herní konzole láká Sony i Microsoft

Hry a herní systémy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám