Hlavní obsah

Andělé a démoni se opět střetávají v Diablu IV. Mládeži nepřístupno

Nejočekávanější hra letošního roku je venku, v úterý vyšlo pro spoustu hráčů vymodlené pokračování série Diablo. Nese čtyřku v názvu a tvůrci slibují doslova „krvavé orgie“. Mládeži je zkrátka tato videohra zapovězena, je to titul určený výhradně pro dospělé.

Diablo IV

 
Článek

Diablo III vyšlo už v roce 2012. Je pravda, že tvůrci přidali ještě v roce 2014 další obsah prostřednictvím datadisku Reaper of Souls, i tak bylo ale čekání na další ďábelskou akci opravdu dlouhé.

Už z dřívějších ukázek je zřejmé, že Diablo IV bude jen pro otrlé, některé pasáže nahánějí hrůzu a tají se při nich dech. Tvůrci tentokrát slibují takovou krvavou vřavu, že by se za ni nemusela stydět ani série Mortal Kombat, která bývá často označována za nejbrutálnější hru vůbec.

Češi nejčastěji hrají na počítači. V kurzu je i PlayStation 5

Hry a herní systémy
Foto: archív výrobce

Diablo IV

Žádní uhlazení čarodějové

Zapomeňte na uhlazené čaroděje, kteří by prozářili celou scénu pestrobarevnými kouzly. Tvůrci se tentokrát snažili beznaděj a temnotu vystihnout v té nejděsivější podobě. V bezpečí tak ústřední postavy nebudou ani v kostelech a neochrání je žádné modlitby.

V podstatě jedinou barvou, která zatemněné scény ozvláštní, bude červená – krvavých lázní totiž slibují tvůrci přehršel. Při některých scénách se jistě hráči neubrání pocitu úzkosti a beznaděje. Vše špatné ve světě Sanctuary se zkrátka tvůrcům podařilo vystihnout dokonale, alespoň podle zveřejněné herní ukázky.

Hlavní slovo bude mít v novém Diablu Mephistova dcera Lilith. Od událostí ve hře Diablo III: Reaper of Souls uplynulo několik desítek let a dcera nenávisti Lilith je odhodlaná Sanctuary opět ovládnout.

Foto: archív výrobce

Diablo IV

Obsah bude přibývat

Fanoušci této temné série se mohou těšit na pět tříd postav a rozsáhlejší možnosti, jak si tento titul užít naplno. Hrát přitom budou moci i po skončení hlavního příběhu, tvůrci přislíbili, že budou postupně přidávat nový obsah.

Diablo IV je k dispozici pro PC a také pro herní konzole staré i nové generace – tedy konkrétně PlayStation 4 a 5, Xbox One i Xbox Series S a X. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, se digitální verze titulu Diablo IV pro PC nabízí už od 1598 Kč. Verze pro konzole pak stojí 1779 Kč.

Hráli jste předchozí tituly této série a chcete si ověřit, jak dobře svět Diabla znáte? Vyzkoušejte, jak jste dobří, v našem kvízu:

KVÍZ: Nejočekávanější hra roku je tady. Jak dobře znáte její svět?

Hry a herní systémy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám