Hlavní obsah

Hrej a neplať 26/2004: Zachraňte planetu

Novinky, Ondřej Pohl

V dalším prázdninovém vydání se podíváme na velice povedené souboje obrněných vozidel, dále pak na čištění jedné vzdálené planety od vetřelců a nakonec skončíme u logicko-akční hry na kočku a na myš. Bavte se dobře!

Foto: BHC Most

20 let BHC Most – billiard-hockey šprtec

Článek

Machines of Destruction

Pokud se freewaroví tvůrci her něčemu opravdu vyhýbají, pak jsou to strategie. Zato pokud se nějaká strategie objeví, je velmi zdařilá. Machines of Destruction jsou neobvykle dobře zpracovanou strategicky-akční hrou, v níž eliminujete své nepřátele v obrněných vozech. Vše je navíc svižné, hratelné a zábavné - co víc si jen přát.

Nejdříve si v hlavním menu vytvoříte nového hráče; pokud zadáte jméno, které jste zadali už dříve, pak bude celý profil řidiče načten a vy tak můžete pokračovat od místa, kde jste přestali. Následně jste přesunuti do obligátního výběru automobilu, kde musíte volit vhodný kompromis mezi silou štítů a rychlostí. Na pořízené auto je pak ještě možno zakoupit spoustu velice zajímavých doplňků (zařízení na pokládání min, antigravitační generátor nebo teleport), o zbraních ani nemluvě.

Pak už se jen ocitnete na hrací ploše, kde se vás budou pokoušet zničit jak živí lidé, s nimiž si můžete zahrát po síti, tak počítačem ovládaní boti. Není prostě co dodat - Machines of Destruction je velice kvalitně zpracovaná hra a pokud je alespoň trochu podle vašeho gusta, pak byste si ji rozhodně neměli nechat ujít.

DOWNLOAD, homepage, 16.5 MB, 9/10

Infection

Jak sami záhy poznáte, ať už podle mé minirecenze, nebo hry samotné, Infection originalitou příliš neoplývá. Poslechněte si jen ten příběh: ve vzdálené budoucnosti a ještě vzdálenějším vesmíru dopadne na mírumilovnou planetu meteorit, který zapříčiní, že veškeré její obyvatelstvo je nakaženo nemocí, která z nich dělá krvelačné zombie. To se ovšem nelíbí jednomu chlápkovi v přiléhavém overalu, a tak se svou vesmírnou lodí přistane na jejím povrchu a začne ji čistit od všeho, na co narazí.

Je tedy jasné, že před sebou nemůžeme mít nic jiného, než průměrnou 2D arkádu - střílečku. Princip ovládání se inspiroval jinou, podobnou (ale o hodně lepší) hrou Abuse, což znamená, že levá ruka spočívá na klávesnici, kde ovládá kurzorové šipky, respektive pohyb postavy, pravá ruka pak na myši, s níž se míří a střílí.

Jediná věc, která vám ze začátku možná bude trochu činit potíže je poněkud menší gravitace na oné vzdálené planetě, takže hlavní hrdina poskakuje a doslova lítá vzduchem jako zběsilý. Příjemná je možnost si hru kdykoli uložit.

DOWNLOAD, homepage, 7.1 MB, 6/10

Rodent's Revenge

A na závěr něco pro menší hráče, i když myslím, že i ti starší by zase nemuseli být zklamáni. Jedná se totiž o počítačové zpracování hry na kočku a na myš, tentokráte v akčně-logickém kabátě.

Na hrací ploše jsou dva nesmiřitelní protivníci - kočka a myš, přičemž vy ovládáte myš a vašim úkolem je posouvat bloky po hrací ploše tak, abyste kočku zablokovali v úzké skulince, odkud nebude moct ven. Tím skončí první kolo a následuje druhé, které se od předchozího liší znásobením počtu šelem.

Je to celé zábavné a jak jsem řekl už v úvodu, nemusí to být zábava pouze pro děti.

DOWNLOAD, 0.2 MB, 6/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 21/2003: Half-Life zadarmo!

Ano slyšíte správně, ale pouze ve své dvojrozměrné předělávce, ani tak ovšem nebudete zklamáni, stejně tak jako v případě freewarové předělávky Destruction...

Hrej a neplať 22/2003: Život není krásný

Pokračování se dočkala herní série brutálních adventur s přiléhavým názvem Život není krásný, u čehož rozhodně nemůžete chybět. A dále: dvě povedené,...

Výběr článků

Načítám