Hlavní obsah

Stylový iPad Air dospěl, může se měřit s notebooky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Apple iPad Air byl dlouhá léta považován za stylový kousek v nabídce společnosti Apple. Nejnovější generace ale přináší výrazný nárůst výkonu, díky čemuž může konkurovat stolním počítačům i notebookům.

Představení iPadu Air od Applu (2022)Video: archív výrobce

 
Článek

Jak bývá u Applu již zvykem, ceny nového iPadu Air jsou odstupňované nejen podle velikosti obrazovky, ale také podle kapacity úložného prostoru a konektivity – na výběr totiž bude mezi modelem s 5G modulem a bez.

Nový iPad Air se začne stejně jako všechny další novinky od Applu prodávat tento týden v pátek. Základní provedení s 64GB pamětí bude stát 16 490 Kč, naopak nejdražší 256GB verze s 5G konektivitou vyjde na 25 490 Kč.

Kromě vesmírně šedé a stříbrné bude tato novinka k mání také v řadě atraktivnějších barevných provedení, například v růžové, zelené či modré.

Foto: archiv výrobce

Apple iPad Air (2022)

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air (2022)

Stejný výkon jako u iPadu Pro

Tím nejzajímavějším u nového Airu však není vzhled, ale součástky ukrývající se uvnitř. Tablet sice vypadá stejně jako předchozí generace z roku 2020, ale uvnitř se místo čipu z iPhonů ukrývá výkonný procesor Apple M1, který se nachází také ve stolních počítačích a noteboocích s logem nakousnutého jablka.

Nárůst výkonu by měl být ve srovnání s předchozí generací podle Applu až o 60 procent. Výkonem se tedy může měřit i s dražším iPadem Pro. Ve srovnání s ním se však bude prodávat pouze s 10,9palcovou obrazovkou, zatímco iPad Pro je k mání s 11palcovým a 12,9palcovým displejem.

Předobjednávky levného iPhonu SE odstartovaly. Základní verze stojí 12 490 Kč

Mobil

Na hry i práci

S ohledem na nabízený výkon málokoho překvapí, že je možné s tímto strojem nejen pracovat, ale také hrát všechny nejnovější hry.

Ve volitelné výbavě nalezneme také klávesnici, která je vybavena touchpadem. Lidé díky tomu nemusí sahat na dotykový displej, ale mohou tablet ovládat podobně jako klasický notebook. Pouzdro navíc integruje USB-C port pro snadné připojení příslušenství.

Dotykovou plochu je možné ovládat také pomocí speciálního pera Apple Pencil, které přijde vhod především umělcům a grafickým designerům. To se ale podobně jako klávesnice dokupuje zvlášť.

Případní zájemci musí počítat s tím, že iPad Air již nemá tradiční Lightning konektor, ale univerzálnější port USB-C. Potěšující je i přítomnost čtečky otisků prstů, která se ukrývá v pohotovostním tlačítku.

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air (2020)

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air (2020)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám