Hlavní obsah

Dostupnost iPadu mini dál vázne. A zlepšení je v nedohlednu

Jedním z předvánočních hitů byl iPad mini od Applu. Zájem o něj byl tak obrovský, že prakticky ihned po zahájení prodeje byla novinka beznadějně vyprodaná. Situace se nezlepšila ani v letošním roce a nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit.

Představení iPadu mini (2021)Video: archív výrobce

 
Článek

Drtivá většina iPadů mini je v tuzemských obchodech vyprodaná – a je jedno, zda se bavíme o modelech se SIM kartou nebo bez ní. Když už se objeví nějaký model skladem, zpravidla jde o doprodej ze zrušených objednávek.

Apple na svém oficiálním e-shopu uvádí, že při současné objednávce bude schopen iPad mini doručit v termínu od 16. do 23. února, tedy za více než měsíc. Americký počítačový gigant již loni avizoval, že s ohledem na čipovou krizi bude jablečných tabletů nedostatek. Při výrobě jsou totiž upřednostňovány iPhony 13.

Nelze tedy předpokládat, že by se situace v dohledné době změnila.

Zájem o čisticí hadřík od Applu neopadá. Zájemci si počkají měsíc

Internet a PC

Ceny nepatří k nejnižším

Zájem o iPad mini nemírní ani fakt, že ceny nepatří k nejnižším. Základní verze s 64GB pamětí a WiFi připojením vyjde případné zájemce na 14 490 Kč, za nejvybavenější 256GB verzi s 5G připojením už zaplatí 22 490 Kč.

Nový iPad mini dostal podobný design jako iPhony 13, respektive loňské dvanáctky. Chlubí se tedy hranatější konstrukcí s rovnými bočnicemi.

Foto: archív výrobce

Nový iPad mini

Díky novému designu se podařilo vtěsnat větší displej do stejně velkého těla jako u předchůdce. Ten měl 7,9“ displej, novinka láká na 8,3“ úhlopříčku. Na rozdíl od iPhonů 12 uživatelé nepřijdou ani o čtečku otisků prstů, přesunula se do bočního tlačítka.

Lákadlem má být také konektor USB-C, který je přece jen univerzálnější než rozhraní Apple Lightning. Nově by tak měla jít snadno připojit celá řada nejrůznějšího příslušenství. Připojit se dá touto cestou například i mixážní pult, což ocení hudební tvůrci.

Vzadu i vepředu nalezneme 12MPx kameru, ta přední má přitom ultraširokoúhlý záběr (122°). Novinka bude dostupná ve fialové, růžové, zlaté a space gray, bude podporovat druhou generaci Apple Pencil.

Foto: archív výrobce

Nový iPad mini

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám