Hlavní obsah

Set-top-box od O2 poslechne na slovo, fungovat bude jako multimediální centrum

Vylepšené funkce či hlasové ovládání. To jsou jen některá lákadla, která nabídne nový O2 TV Box. Tento set-top-box bude nově stavět na operačním systému Android TV, díky čemuž nabídne rychlejší, intuitivnější a přehlednější ovládání. Fungovat může klidně i jako multimediální centrum.

Foto: archív výrobce

O2 TV Box

Článek

Díky platformě Android TV nebude sloužit novinka pouze pro příjem O2 TV. Do zařízení bude možné instalovat celou řadu aplikací, které jsou k dispozici v rámci televizní platformy od Googlu – řeč je například o různých streamovacích platformách, jako je Netflix, HBO Max či Spotify, ale například také o hrách. Ty pak bude možné hrát jen s pomocí dálkového ovladače.

Díky bezdrátové technologii Bluetooth je nicméně možné k O2 TV Boxu připojit bezdrátová sluchátka, gamepad, klávesnici i myš.

Foto: archív výrobce

Nový dálkový ovladač.

O2 TV Box tak dovede proměnit starší televizory bez operačního systému na chytré, jedinou podmínkou pro připojení je přítomnost HDMI portu. Novinka zvládá rozlišení HD až 4K, nechybí přitom podpora HDR pro lepší hloubku barev a jejich kontrast.

Sluší se nicméně zmínit, že na platformu Android TV začal operátor převádět prostřednictvím aktualizací i některé své starší set-top-boxy. Řadu vychytávek tak lidé budou moci využít i u starších přístrojů.

O2 TV čeká v červnu velký přechod z Linuxu na AndroidTV

Internet a PC

Novinka má nicméně lákadel více, například ovladač s podsvícenými tlačítky. „Je to sice drobnost, ale pro mnoho zákazníků to bude vyslyšení jejich přání. Ovladač sám rozpozná, že je tma, když ho pak kdokoli vezme do ruky, automaticky se rozsvítí. Takže i potmě – třeba během titulků – půjde snadno najít a stisknout správná tlačítka. Navíc díky připojení prostřednictvím Bluetooth není potřeba mířit přímo na set-top-box,“ konstatovala ředitelka digitálních služeb a O2 TV Dana Tomášková.

„Díky systému AndroidTV nabídne nový O2 TV Box možnost hlasového vyhledávání i ovládání, takže si snadno jen pouhým slovním pokynem zobrazíte počasí, pustíte film nebo vyhledáte cokoli v mapách. Nový set-top-box má také vestavěný Chromecast, který dokáže jednoduše zrcadlit telefon nebo tablet, takže si zákazníci budou moci pohodlně na velké obrazovce prohlížet třeba fotky a videa,“ doplnila Dana Tomášková.

Zdůraznila přitom, že do O2 TV Boxu lze také připojit harddisk nebo USB flash disk. Připojit lze pomocí LAN kabelu nebo také bezdrátově, jen prostřednictvím wi-fi sítě.

Případní zájemci za nový O2 TV Box zaplatí stejně jako v případě předchůdce 4140 Kč, případně 69 Kč měsíčně po dobu pěti let. Prodej by měl začít od srpna.

Foto: archív výrobce

Nový dálkový ovladač.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám