Hlavní obsah

O2 TV čeká v červnu velký přechod z Linuxu na AndroidTV

Praha

Operátor O2 plánuje během června převést více než 350 000 zákazníků televize O2 TV z operačního systému Linux na AndroidTV. Kvůli tomu chystá dosud nejrozsáhlejší aktualizaci set-top boxů. Nová platforma má přinést zrychlení ovládání služby nebo nové aplikace. Uvedli to zástupci společnosti na setkání s novináři.

Foto: archív výrobce

O2 TV

Článek

Upgrade systému se uskuteční postupně v několika vlnách. „Set-top boxy se tak promění v inteligentní multimediální centrum. Budou rychlejší a díky prostředí AndroidTV si uživatelé budou moci stáhnout přímo do svého set-top boxu také mnoho dalších smart TV aplikací, které doplní bohatou nabídku kanálů a knihoven. Nově tak zážitek ze sledování televize umocní nejen aplikace YouTube, ale třeba i stažení Spotify, nejrůznějších her, počasí nebo O2 Knihovny,“ uvedla ředitelka digitálních služeb a O2 TV Dana Tomášková.

Nově budou všechna stávající i v budoucnu zakoupená zařízení fungovat pouze na operačním systému AndroidTV. Nový operační systém představuje také mezikrok, který v budoucnu všem zákazníkům zjednoduší přechod na novou televizní platformu, který by měl nastat do konce letošního roku.

Prima nakonec na O2 TV zůstává

Internet a PC

Pokud mají svůj set-top box zákazníci připojený do elektrické sítě a je alespoň ve standby režimu (na displeji svítí červeně nebo zeleně), pak stažení potřebných dat pro aktualizaci nemusí řešit. Vše se uskuteční na pozadí v nočních hodinách. Až při následném spuštění budou lidé muset projít prvotním spuštěním včetně případného volitelného přihlášení účtem Google.

Pokud v den, kdy jim O2 aktualizaci pošle, budou mít set-top box zcela vypnutý, tedy odpojený z elektrické sítě, pak je potřeba počítat při zapnutí i s časem na stažení aktualizace. To může trvat v závislosti na rychlosti připojení pět až 20 minut, během kterých se nesmí tento proces přerušit. Pokud si v těchto dnech zákazník koupí nový set-top box, bude na něm už AndroidTV nahrána a procházet se bude pouze přihlášením.

Zákazníky O2 TV plánuje operátor na změnu upozornit několikrát. Potřebné informace najdou ve svém měsíčním vyúčtování, s předstihem jim budou doručeny také i e-maily s podrobným návodem a SMS zprávy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám