Hlavní obsah

Samsung měl letos přestat vyrábět LCD obrazovky v Koreji. Plány se ale změnily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Výrobce elektroniky Samsung Electronics prodlouží výrobu obrazovek z tekutých krystalů (LCD) pro televizory a monitory v Jižní Koreji, protože v době pandemie více lidí mělo zájem o produkty z oblasti domácí zábavy. V březnu přitom původně firma oznámila, že výrobu do konce letošního roku ukončí a zaměří se na vyspělejší technologii, uvedla agentura Reuters.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Prodloužení je zatím na dobu neurčitou, uvedla divize Samsung Display. Bude záviset na ziskovosti a podmínkách na trhu. Podle místních médií, která se odvolávají na zdroje z odvětví, bude výroba prodloužena o rok.

Podle údajů výzkumné technologické společnosti TrendForce omezení pohybu z důvodu koronavirové pandemie způsobila ve třetím čtvrtletí nárůst poptávky po obrazovkách ve srovnání s předchozím třemi měsíci o 30 procent. Výrazně se zvýšil prodej hlavně televizorů a notebooků.

Samsung původně vyráběl panely pro LCD obrazovky také v Číně. Většinový podíl v čínské divizi Suzhou LCD však letos prodal čínské firmě TCL Technology.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám