Hlavní obsah

První vertikální televizor zamířil do Česka. Cena příjemně překvapí

Novinky, ort

Hned zkraje letních prázdnin se v Česku začal prodávat první vertikální televizor na světě. Řeč je o modelu The Sero od společnosti Samsung, který byl k vidění již v lednu na veletrhu CES v americkém Las Vegas. Příjemným překvapením je cena této novinky.

Vertikální televizor Samsung The SeroVideo: archív výrobce

 
Článek

U většiny modelů, které přijdou s nějakou novou technologií, bývá totiž cena nastavena poměrně ambiciózně. Výjimkou tak v praxi nejsou televizory, které krátce po uvedení na trh stojí klidně i více než sto tisíc korun.

V tomto ohledu byl ale Samsung rozumnější, The Sero stojí 39 990 Kč. To není částka, která by se nějak dramaticky lišila od dobře vybavených modelů konkurence se stejně velkou obrazovkou. Žádný z nich ale nenabízí takovou vychytávku jako čerstvá novinka – možnost snadného polohování.

Unikátní televizor funguje i na zahradě

Hardware

The Sero má vespod užší stranu a ta delší trčí směrem vzhůru. Podle výrobce jde o první vertikální televizor, který má ambice zaujmout především generaci mileniálů, kteří jsou zvyklí konzumovat multimediální obsah na chytrých telefonech.

Právě kvůli rostoucí popularitě smartphonů se začínají fotografie i videa pořizovat stále častěji na výšku. Multimediální obsah je pro protáhlé displeje mobilů přizpůsoben například již na Instagramu či Facebooku.

Foto: archív výrobce

Televizor The Sero.

A přesně to se snaží nabídnout také televizor The Sero. Jeho vertikální konstrukce totiž dovoluje sledovat videa natočená na výšku bez otravných černých rámečků okolo. Když pak chcete koukat na klasické filmy nebo televizní vysílání, jednoduše necháte podstavec, aby přístroj překlopil širší stranou směrem k zemi.

Právě kvůli netradiční konstrukci se výrobce zaměřil například i na zvukové schopnosti této novinky. Celkem jsou k dispozici čtyři reproduktory, nicméně hrají však vždy pouze dva podle toho, jak je zrovna televizor nakloněn.

V ostatních parametrech se nicméně The Sero příliš neliší od běžných TV. Nabízí úhlopříčku 43 palců a rozlišení 4K. Základem je technologie QLED, která umožňuje obrazovce reprodukovat citelně širší rozsah barev v porovnání se standardními TV. To je zásluha především kovového materiálu Quantum Dot, z něhož je panel tvořen.

Foto: Reuters

Vertikální televizor The Sero.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám