Hlavní obsah

Prodeje PlayStationu 4 stále rostou, i když je již v prodeji novější verze

Novinky, bri

Šéf zábavní divize Sony Interactive Entertainment Jim Ryan v rozhovoru pro ruskou tiskovou agenturu TASS prozradil, že doposud se prodalo již 114 milionů konzolí PlayStation 4. Navzdory tomu, že v obchodech je k mání již novější generace, miliony lidí tedy stále kupují i starší verzi.

Televizní konzole PlayStation 4 Pro od SonyVideo: archív výrobce

 
Článek

Sony potvrdilo překonání milníku 100 milionů prodaných PlayStationů 4 již loni před Vánocemi. Tehdy byl již oznámen příchod novějšího modelu s číslovkou pět v názvu na konci letošního roku.

Ani to ale evidentně nezbrzdilo zájem lidí o čtyřku. Rok ještě ani neskončil a PlayStation 4 si koupilo dalších 14 milionů lidí. To není vůbec špatný výsledek vzhledem k tomu, že za celý loňský rok si čtyřku pořídilo 17,8 milionu hráčů.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Slim

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Žezlo zatím drží PlayStation 2

Pokud se zaměříme čistě na televizní konzole, jsou prodeje PlayStationu 4 rozhodně pozoruhodné. V minulosti se totiž podařilo překonat stomilionový milník pouze jedinému hernímu systému od Sony – konzoli PlayStation 2, která našla domov u 155 milionů herních fandů.

Jaký podíl mají právě nové čtyřky na zmiňovaných 100 milionech prodaných kusů, tedy zda je větší zájem o PS4 Slim či PS4 Pro, však zástupci společnosti Sony neprozradili.

Foto: archív výrobce

PlayStation 2

Pětka je nedostupná

Od minulého týdne se v Česku oficiálně prodává také PlayStation 5, ten je však beznadějně vyprodaný. Platí to přitom pro obě nabízená provedení. Standardní pětka vyjde případné zájemce na 13 490 Kč, verze bez mechaniky zvaná Digital Edition pak 10 790 Kč.

Nedostatek PlayStationů s číslovkou pět v názvu hraje do karet překupníkům, kteří stihli udělat předobjednávky již během září. Nabízejí přenechání objednávky hned při startu prodeje za mnohatisícový příplatek – neváhají si přitom říct klidně i o 20 000 Kč.

PlayStation 5 za 20 000 korun? Překupníci se snaží vydělat na nedostatku konzolí

Hardware

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám