Hlavní obsah

Převzetí VMware se komplikuje. Brusel bude varovat Broadcom

Brusel

Evropská komise (EK) hodlá v následujících týdnech varovat amerického výrobce čipů Broadcom kvůli jeho chystané akvizici poskytovatele cloudových služeb VMware. S odvoláním na své zdroje o tom informovala agentura Reuters. Firmy transakci za 61 miliard dolarů (1,4 bilionu Kč) oznámily loni v květnu a Brusel má obavy z narušení hospodářské soutěže.

Foto: Mike Blake, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Evropská komise, která jako exekutivní orgán Evropské unie plní i roli antimonopolního úřadu, se začala akvizicí zabývat loni v prosinci. Domnívá se, že Broadcomu by umožnila omezit hospodářskou soutěž na trhu některých hardwarových komponent, které jsou kompatibilní se softwarem VMware. Rozhodnout má do 7. června.

Broadcom uvedl, že bude pokračovat v „konstruktivní spolupráci“ s Komisí. Dohoda zatím dostala zelenou v Brazílii, Jihoafrické republice a Kanadě. „Jsme i nadále přesvědčeni, že transakce bude uzavřena ve fiskálním roce 2023,“ uvedla společnost.

Broadcom je gigant na trhu s polovodiči, vyrostl hlavně díky akvizicím. VMware má silné postavení na trhu takzvaného hybridního cloudu, kde velké společnosti kombinují veřejné cloudové služby, jako ty od Amazonu a Microsoftu, s vlastními soukromými sítěmi. Poptávka po cloud computingu, který umožňuje zákazníkům pronajmout si výpočetní výkon místo investice do vlastního, v posledních letech prudce vzrostla.

Čína chystá pro výrobce čipů soubor podpůrných opatření za 3 biliony

Ekonomika

Reklama

Související články

USA ochromují Číně výrobu čipů

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena v minulých dnech zavedla přísná pravidla v oblasti čipů, čímž výrazně omezila jejich výrobu v Číně. Západní...

Výběr článků

Načítám