Hlavní obsah

Nejlevnější iMac má osekanou konfiguraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden se začala oficiálně prodávat nejnovější generace all-in-one sestavy iMac, kterou společnost Apple odhalila teprve minulý týden. Případní zájemci ale musejí počítat s tím, že nejlevnější iMac má osekanou konfiguraci a je k dispozici pouze v omezených barevných provedeních.

Foto: archiv výrobce

Apple iMac (2023)

Článek

Všechna provedení nového iMacu vypadají na první pohled stejně, je to dáno i tím, že všechny konfigurace nabízejí vždy 24palcovou Retina obrazovku. Při bližším pohledu na specifikaci ale zjistíte, že rozdíly zde jsou.

Například základní varianta za 37 990 Kč je osekaná, jako jediná nabízí osmijádrové grafické jádro místo desetijádrového.

Žádná revoluce, jen evoluce. Apple odhalil vylepšené MacBooky Pro a iMac

Hardware

Ve výbavě navíc nenaleznete ani dva porty USB 3 a gigabitový ethernet, což jsou konektory, kterými se dvě dražší provedení chlubí.

Foto: archiv výrobce

Apple iMac (2023)

Případní zájemci se musejí spokojit také s omezenou nabídkou barevných provedení – žlutá, oranžová a fialová je výsadou až dražších modelů. Ty se nabízejí za 45 990 Kč v případě modelu s 256GB úložištěm, respektive za 51 990 Kč u modelu s 512GB SSD jednotkou.

Pokud si budete chtít připlatit za větší operační paměť a úložiště, cena se může vyšplhat klidně až nad pomyslnou hranici 80 000 Kč. Jen za 24GB paměť si totiž Apple naúčtuje 12 000 Kč, 2TB úložiště pak vyjde dokonce na 18 000 Kč.

Už základní sestavy ve srovnání s modely z roku 2021 zdražily vždy o dva tisíce korun. Je to pochopitelně dáno tím, že novinka nabízí citelně vyšší výkon.

Foto: archiv výrobce

Apple iMac (2023)

Nové srdce

Srdcem všech konfigurací je osmijádrový procesor Apple M3, zatímco předchůdce měl k dispozici stařičký čip M1. Apple nicméně vyrábí ještě výkonnější procesory – provedení M3 Pro a M3 Max si schovává patrně pro své další stolní sestavy, tyto čipy není možné v iMacu zvolit.

I u základního iMacu Apple dodává Magic Keyboard ve stejné barvě jako samotný počítač, dvě dražší varianty se pochlubí pokročilejší klávesnicí se čtečkou otisků prstů Touch ID.

Apple iMac byl vždy all-in-one systémem, který integruje všechny důležité součástky do monitoru. Na tom se nic nemění ani s novinkou. Ta se stejně jako předchůdce z roku 2021 chlubí extrémně tenkou konstrukcí. V podstatě ani na pohled nepoznáte, že jde o plnohodnotný počítač – novinka je totiž tenčí než většina dnešních monitorů.

Starší modely s čipy M1 Apple z nabídky oficiálně stáhnul.

Představení all-in-one sestavy Apple iMac (2021)Video: archiv výrobce

Blýská se na lepší časy, dodávky iPhonů 15 se zkracují

Mobil

Může se vám hodit na Zboží.cz: Apple iMac 24" M3 2023

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám