Hlavní obsah

Nejlepší chytré hodinky od Applu zlevnily o tisíce korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple odhalila model Watch Ultra loni v září jako svoje nejlepší chytré hodinky. Po osmi měsících se ale tuzemští prodejci pomalu připravují na příchod nástupce, díky čemuž ceny aktuálně nabízené generace spadly o tisíce korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Představení chytrých hodinek Apple Watch UltraVideo: Apple

 
Článek

Cena hodinek Watch Ultra byla nastavena při uvedení na trh poměrně ambiciózně. Odlehčenou variantu SE totiž vloni Apple nabízel od 7690 Kč, standardní model Series 8 pak od 12 490 Kč, za provedení Ultra si ale americký počítačový gigant naúčtoval 24 990 Kč.

A to byla suma, za kterou ještě vloni nabízeli hodinky prakticky všichni tuzemští prodejci. Letos ale začaly ceny postupně padat, aktuálně se nejlepší hodinky od Applu dají podle Zboží.cz sehnat už za 18 990 Kč.

Představení chytrých hodinek Apple Watch Series 8Video: archív výrobce

Prodeje nositelné elektroniky propadly. Poprvé v historii

Hardware

Lidé tak mohou proti původní ceně ušetřit šest tisíc korun. Záleží však na barevném provedení, nejlevněji totiž aktuálně vychází model se žlutým/béžovým trailovým řemínkem. Ceny dalších barevných provedení jsou o tisícovku výše.

Jedním dechem je ale nutné dodat, že atraktivnější cenovky nabízejí tuzemští prodejci na vlastní pěst. Patrně se snaží zbavit skladových zásob ještě dříve, než Apple – dle očekávání – představí letos nástupce s číslovkou dva v názvu.

Na oficiálních stránkách amerického počítačového giganta tak stále ještě svítí cenovka 24 990 Kč.

To platí i v případě modelu Watch SE a Watch Series 8. Na oficiálních stránkách je v případě modelu SE stále cenovka 12 490 Kč, podle Zboží.cz ale ceny startují už na 6524 Kč. Pokročilejší verze Series 8 je pak místo oficiálních 24 990 Kč možné pořídit za 9887 Kč.

Co umí Watch Ultra?

Apple Watch Ultra přináší zcela nový design. Hodinky by díky titanovému tělu měly být velmi odolné, displej je chráněn safírovým sklíčkem a nabízí největší pracovní plochu, jakou jsme doposud u hodinek od Applu viděli, ciferník má velikost 49 x 44 mm.

Model Ultra je plně vodotěsný a splňuje armádní certifikaci odolnosti MIL-STD-810H. Chlubí se zabudovanou GPS anténou či hloubkoměrem. V nouzových situacích přijde vhod i zabudovaná siréna.

Hodinky vydrží na jedno nabití 36 hodin, což je dvakrát více než v případě Watch Series 8. V úsporném režimu dokonce výdrž naroste až na 60 hodin.

Prémiový model myslí také na sportovce, dovede například analyzovat techniku běhu, a to včetně oscilace nohou. Nasbíraná data následně zanalyzuje a vyhodnotí, jak by mohl uživatel dosáhnout lepších výsledků.

Foto: archív výrobce

Apple Watch Ultra

Záplava novinek od Applu. Ukázaly se čtyři iPhony 14 a troje chytré hodinky

Mobil

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám