Hlavní obsah

MacBook i chytré hodinky. Apple se chystá vyrábět ve Vietnamu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cupertino

Dodavatelé americké společnosti Apple jednají o plánu, podle něhož začnou vyrábět hodinky Apple Watch a notebooky MacBook ve Vietnamu. S odvoláním na informované zdroje to napsal japonský list Nikkei Asia. Čínský dodavatel společnosti Apple Luxshare Precision Industry a tchajwanská společnost Foxconn zahajují zkušební výrobu hodinek Apple Watch v severním Vietnamu, napsal Nikkei.

Foto: archív tvůrců

MacBook Pro (2021)

Článek

Společnost Apple požádala dodavatele, aby ve Vietnamu zřídili zkušební výrobní linku pro notebooky MacBook, napsal japonský list. Dodal, že přesun hromadné výroby do země se zpomalil vlivem pandemické situace a také protože výroba notebooků si žádá rozsáhlejší dodavatelský řetězec.

Apple přesouvá některé oblasti výroby iPhonů z Číny na jiné trhy, například do Indie, kde na začátku tohoto roku zahájil výrobu iPhonu 13, připomíná agentura Reuters. Americká technologická společnost v Indii plánuje také montovat tablety iPad.

Indie, která je druhým největším světovým trhem s chytrými telefony, stoupá spolu se zeměmi jako Mexiko a Vietnam na významu v očích smluvních výrobců dodávajících americkým firmám. Ti chtějí svou výrobu diverzifikovat a v Číně vyrábět méně.

Apple testuje výrobu ve Vietnamu, chce snížit závislost na Číně

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám