Hlavní obsah

Na umělou inteligenci lákají už i sluchátka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělá inteligence (AI) má pomáhat i u sluchátek. Taková je alespoň vize společnosti Dell, která představila bezdrátový model Dell Pro Wireless ANC Headset (WL5024) a kabelový protějšek Dell Pro Wired ANC Headset (WH5024). Oboje sluchátka staví na technologiích založených na AI.

Představení nových sluchátek Dell PRO ANC 5024, která využívají umělou inteligenciVideo: archív výrobce

 
Článek

Společnost Dell ukázala už minulý měsíc na největším veletrhu spotřební a výpočetní techniky CES 2024, že bude umělá inteligence velkým tématem letošního roku. Tehdy hrály prim nové notebooky s AI, jak Novinky.cz informovaly přímo z amerického Las Vegas.

Portfolio chytrých přístrojů se nyní rozrůstá o dvoje nová sluchátka PRO ANC 5024. Jak již samotný název napovídá, bezdrátový (WL) i kabelový (WH) model se pochlubí technologií aktivního potlačení okolního hluku Active Noise Cancellation (ANC).

Při zapnutém ANC využívají umělou inteligenci mikrofony - podle výrobce díky ní pracují chytřeji, spolehlivěji a přesněji při rozlišování lidského hlasu a ruchu okolí.

Foto: archív výrobce

Bezdrátový model Dell Pro Wireless ANC Headset (WL5024)

Foto: archiv výrobce

Bezdrátový model Dell Pro Wireless ANC Headset (WL5024)

CES 2024: Umělá inteligence míří do notebooků od Dellu

Hardware

Hybridní ANC

Sluší se zdůraznit, že pro co nejlepší redukci hluku v širším zvukovém spektru používají bezdrátová sluchátka WL PRO ANC 5024 tzv. hybridní ANC. Tento systém potlačení okolního hluku kombinuje práci vnějších (feed-forward) a vnitřních (feed-back) mikrofonů. Ty vnější se starají o lepší filtrování okolního hluku, zatímco vnitřní přesněji a účinněji generují tzv. protihluk.

„Chytré senzory mají u bezdrátového provedení také další praktické využití. Při sundání náhlavní soupravy z hlavy se přeruší hovor. Po nasazení se opět obnoví. Kabelová souprava má pro běžné úkoly ovladač na kabelu,“ vyzdvihli zástupci společnosti jednu z dalších předností nových sluchátek.

Bezdrátový model se pochlubí i solidní výdrží až 78 hodin. Po 15 minutách v nabíjecím doku jsou přitom sluchátka schopna dalších osmi hodin provozu.

Oboje nová sluchátka jsou již k mání v tuzemských obchodech. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, ceny bezdrátového modelu Dell WL5024 startují na 5039 Kč. Kabelové provedení je samozřejmě levnější, k dostání je od 2720 Kč.

Foto: archív výrobce

Kabelová sluchátka Dell Pro Wired ANC Headset (WH5024)

Foto: archív výrobce

Kabelová sluchátka Dell Pro Wired ANC Headset (WH5024)

5 tipů na dárky pro milovníky hudby

Vánoce

Reklama

Související články

Lidská práce je levnější než AI. Zatím

Umělá inteligence (AI) nyní nedokáže z hlediska nákladů efektivně nahradit většinu pracovních míst. Ukázala to studie Massachusettského technologického...

Výběr článků

Načítám