Hlavní obsah

Na nový extrémně rychlý USB flash disk se vejde až 27 DVD disků

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Super Talent vyrobila nejspíše úplně první flash disk na světě s novým rychlým rozhraním USB 3.0. Novinka se navíc bude prodávat s kapacitou až 128 GB. To by mělo stačit k uložení až pro 27 filmů v DVD kvalitě, 20 tisíc fotografií, 14 Blu-ray titulů nebo více než 281 tisíc MP3 skladeb. Upozornil na to zahraniční IT server Electronista.

Foto: Novinky

USB Flash disk RAIDDrive od společnosti Super Talent

Článek

Nový flash disk od společnosti Super Talent se jmenuje RAIDDrive. Jak již samotný název napovídá, uvnitř zařízení je několik pamětí, které jsou zapojeny do takzvaného RAID pole.

Díky tomu, že jsou v disku umístěny dvě paměti, počítač může zapisovat data střídavě na každou z nich. To společně s rychlým rozhraním USB 3.0 výrazně navyšuje přenosovou rychlost. Podle výrobce by přenosová rychlost měla dosahovat až 320 MB/s.

Pro porovnání starší rozhraní USB 2.0 nabízí maximální přenosovou rychlost 60 MB /s. Počet pamětí se bohužel nepříznivě promítl do proporcí samotného přístroje. Ten je nyní takřka dvakrát větší, než konkurenční modely. Přesněji má rozměry 95 x 37 x 13,5 milimetrů.

USB Flash disk RAIDDrive od společnosti Super Talent bude nabízen s nadstandardní celoživotní zárukou v kapacitách 32, 64 a 128 GB. Přesné datum uvedení na trh zatím není známo, stejně jako přesná cena jednotlivých modelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám