Hlavní obsah

Koronavirus mění pravidla. Vrátit elektroniku od Samsungu mohou lidé do 90 dní

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyjít vstříc zákazníkům, kteří nyní musí složitě řešit nákupy elektroniky, se rozhodla společnost Samsung ve spolupráci s tuzemskými prodejci. Díky tomu budou moci lidé vrátit zboží až do 90 dnů od zakoupení, a to bez jakýchkoliv poplatků.

Foto: mif, Novinky

Elektronika od Samsungu

Článek

Kromě Česka platí možnost vrácení zboží do 90 dní i na Slovensku. Vztahuje se přitom na produkty bílé i černé techniky, tedy například na televizory, soundbary, ledničky, pračky, sušičky, kombinované pračky se sušičkami, vysavače, vestavěné produkty či mikrovlnné trouby od Samsungu.

„Kvůli současné pandemii covid-19 a souvisejících omezujících opatření se během následujícího období může každý z nás dostat do neočekávaných problémů. Proto jsme se u vybraných prodejců dohodli na možnosti vrátit vybrané produkty značky Samsung bez uvedení důvodu do 90 dní,“ konstatoval Michal Forejt, ředitel divize spotřební elektroniky české a slovenské pobočky Samsungu.

V Česku se loni prodalo přes 4,5 milionu mobilů. Nejpopulárnější je Samsung

Mobil

Přesná pravidla pro vrácení zboží se řídí pravidly a procesy u konkrétních prodejců. Nicméně v praxi to funguje stejně, jako když lidé při internetových objednávkách vracejí zboží v zákonem stanovené lhůtě během prvních 14 dní od převzetí.

„Zákazníci tak mohou potřebné zboží nakoupit bez obav z budoucnosti, při vrácení v uvedené lhůtě prodejce bez dalších dotazů vrátí plnou kupní cenu,” doplnil Forejt.

Do akce se zapojily kromě oficiálních obchodů jihokorejského elektronického gigantu také obchody Mall.cz, Datart, Planeo Elektro, CZC.cz, Elvia-Pro a Sedláček. S dalšími obchody v současnosti Samsung o zavedení možnosti prodlouženého vrácení zboží jedná.

Reklama

Výběr článků

Načítám