Hlavní obsah

CES 2020: Chytrá elektronika dobývá nová odvětví

Novinky, mif
Las Vegas

V americkém Las Vegas v úterý oficiálně odstartoval největší veletrh spotřební a výpočetní elektroniky International Consumer Electronics Show (CES). Novináři však měli možnost nakouknout výrobcům pod ruce již s předstihem. Je zřejmé, že budoucnost patří chytrým přístrojům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: První novinky z veletrhu CES v Las VegasVideo: Reuters

 
Článek

Podle prvních prezentací budou na letošním ročníku hrát prim především inteligentní přístroje, které se zaměřují na zdraví. Například společnost Colgate představila první chytrý kartáček, který má na hlavici pod štětinami zabudované optické senzory.

CES 2020: Chytrý zubní kartáček pozná, když je v puse něco špatně

Hardware

Ty dovedou v ústech identifikovat hromadění zubního kamene, povlaku či jiných nežádoucích prvků. Kartáček následně uživateli poradí, jak se při komplexním čištění všech těchto problémů zbavit.

Velký rozruch na výstavišti způsobila také chytrá podložka YogiFi, která dovede díky zabudovaným senzorům sledovat aktivity uživatele a zároveň mu i vynadat, pokud cvičí špatně. Ve výbavě nechybí kromě zabudovaného mikrofonu ani projektor či osvěžovač vzduchu.

Foto: mif, Novinky

Chytrý kartáček dovede odhalit potenciální problémy v ústech.

Foto: mif, Novinky

Chytrý kartáček dovede odhalit potencionální problémy v ústech.

Chytrá podložka na cvičení YogiFiVideo: archív výrobce

Společnost Morari Medical se zase snažila zaujmout chytrou náplastí, která má být obdobou viagry – má tedy mužům pomáhat s erekcí a výdrží během sexu. Na rozdíl od tablet však náplast dovede zároveň monitorovat celkové výkony jedince a dělat statistiky, jak se sexuální aktivita majitele náplasti vyvíjí.

L'Oréal chce zase nasadit umělou inteligenci v koupelně. Zařízení zvané Perso dovede analyzovat pleť svého majitele a následně mu automaticky namíchat ideální kosmetiku na míru. V potaz přitom bere okolní teplotu, míru pylu, UV záření či například vlhkost.

Foto: mif, Novinky

Chytrá náplast má pomoci pánům s jejich sexuálními výkony.

Perso má přinést umělou inteligenci do koupelnyVideo: archív výrobce

Záplava nových počítačů a tabletů

Nouze nebude na výstavišti v následujících dnech ani o nové počítače a tablety. Kromě nich však budou k vidění také nejrůznější multimediální centra, fotoaparáty či televizory. Stranou nezůstane ani nejrůznější příslušenství, a to nejen pro počítače, ale také pro automobily.

V nemalé míře by měly být na veletrhu zastoupeny také různé sportovní disciplíny. A není se čemu divit, chytrá elektronika – tedy nejrůznější fitness náramky, ale například i sofistikované inteligentní váhy – hrají ve světě sportu stále větší roli.

Veletrh se bude v americkém Las Vegas konat až do pátku 10. ledna. Očekává se, že jej navštíví na 50 tisíc profesionálů ze zhruba 150 zemí světa. Veletrh pořádá asociace Consumer Technology Association (CTA), která dříve vystupovala pod zkratkou CEA. Jde o největší akci svého druhu. Loňský ročník navštívilo na 200 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám