Hlavní obsah

CES 2020: Chytrý zubní kartáček pozná, když je v puse něco špatně

Novinky, mif
Las Vegas

Elektrické zubní kartáčky nejsou žádnou novinkou. Na pultech obchodů jsou k dostání dokonce i chytré modely, které lidem poradí, jak si správně čistit zuby. Na úplně jinou úroveň však čištění zubů posouvá novinka zvaná Colgate-Palmolive Plaqless Pro, která dovede sama poznat, když je v puse něco v nepořádku.

Chytrý zubní kartáček Colgate-Palmolive Plaqless ProVideo: archív výrobce

 
Článek

Elektrický zubní kartáček Colgate-Palmolive Plaqless Pro se připojuje k chytrému telefonu nebo počítačovému tabletu prostřednictvím technologie bluetooth. Kompatibilní je přitom s platformou iOS od Applu, stejně jako s operačním systémem Android.

Díky zabudovanému pohybovému senzoru tato moderní vychytávka přesně pozná, které zuby jste si již čistili a které nikoliv. Vše přitom v reálném čase vykresluje na displej připojeného zařízení. Pokud jste tedy například některým zubům věnovali málo péče, kartáček to pozná a upozorní vás na to.

CES 2020: Umělá inteligence míří do koupelny. Takové využití by čekal málokdo

Hardware

Ohled přitom bere například i na to, jak velký tlak na jednotlivé zuby vyvíjíte. Obslužná aplikace v chytrém telefonu nebo počítačovém tabletu se pak snaží uživatele nejen naučit správně čistit zuby, ale také motivovat k lepším výsledkům.

Od konkurenčních modelů se ale novinka nejvíce liší především speciálními optickými senzory, které jsou umístěny přímo pod štětinami na hlavicích. Ty dovedou v ústech identifikovat hromadění zubního kamene, povlaku či jiných nežádoucích prvků. Kartáček následně uživateli poradí, jak se všech těchto problémů při komplexním čištění zbavit.

Foto: archív výrobce

Chytrý zubní kartáček Colgate-Palmolive Plaqless Pro

„Colgate-Palmolive Plaqless Pro je prvním chytrým kartáčkem na světě, který pouze nezohledňuje techniku čištění u každého jednotlivce, ale navíc aktivně monitoruje hromadění biofilmu v ústech. Tím dovede uživatele navést, jak předejít nežádoucímu onemocnění dásní,“ prohlásila na výstavišti v americkém Las Vegas Maria Ryanová, hlavní zubní referentka společnosti Colgate.

Na veletrhu CES byl chytrý kartáček Colgate-Palmolive Plaqless Pro oceněn jako nejlepší inovace letošního roku v oblasti chytré elektroniky. Novinka by se měla objevit na pultech obchodů ještě v letošním roce. Informace o ceně a přesné dostupnosti výrobce ujasní teprve v nadcházejících týdnech.

Foto: archív výrobce

Chytrý zubní kartáček Colgate-Palmolive Plaqless Pro

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám