Hlavní obsah

Čekání se chýlí ke konci. Nejjednodušší konzole vyjde letos

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké vývojářské studio Panic, které stojí například za hitem Firewatch, se vrhlo již před dvěma roky na tvorbu vlastní herní konzole. Nyní tvůrci potvrdili, že se dočkáme této novinky zvané Playdate ještě letos.

Představení konzole PlaydateVideo: archív výrobce

 
Článek

Playdate se vymyká všem zavedeným pořádkům. Jde o malé kapesní zařízení, které však místo špičkové grafiky sází na jednoduchost či unikátní systém ovládání. Právě díky tomu má novinka podle svých tvůrců šanci hráče skutečně oslovit.

„Hráči se nebudou rozptylovat nabubřelou 3D grafikou a barevným světem, místo toho se zaměří na to, co je skutečně důležité – na originalitu herního děje,“ mají jasno tvůrci ze studia Panic.

Foto: archív výrobce

Panic Playdate

I proto nabízí nová konzole pouze jednoduchou monochromatickou obrazovku s nepříliš oslnivým rozlišením 400 x 240 pixelů. Velmi jednoduché je také ovládání. Na žluté konstrukci se kromě pohotovostního nachází už jen dvě tlačítka a čtyřsměrný joystick.

Specialitkou chystané novinky je však unikátní analogová klika na boku, prostřednictvím ní je totiž možné ovládat některé prvky ve hře – zatočením se například vrátíte v čase, ale budete využívat také další kreativní činnosti.

Největší Muzeum her vyrostlo v Praze. Nadchne retro nadšence i milovníky virtuální reality

Hry a herní systémy

Playdate se tedy bude snažit zaujmout v každém případě originálními hrami, což může být pro celou řadu hráčů příjemná změna. Hry navíc budou do konzole dodávány automaticky jako aktualizace. Během první sezóny by mělo v průběhu 12 týdnů vyjít celkem 24 her.

Prodejní cena byla stanovena na 179 dolarů (3730 Kč). Tvůrci se však již nyní nechali slyšet, že budou lákat také na celou řadu zajímavého příslušenství, které bude pochopitelně za příplatek. Ukázali například i zajímavou dokovací stanici, díky které vypadá Playdate jako retro televizor, byť je samozřejmě daleko menší.

Zda bude Playdate dostupný také v Česku, však v tuto chvíli není ještě jasné.

Foto: archív výrobce

Dokovací stanice vypadá jako retro televizor.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám