Hlavní obsah

Apple Watch Ultra nemají konkurenci. Za pozornost stojí ale i další novinky

Společnost Apple odhalila minulý týden hned troje nové chytré hodinky. Tím nejlepším v nabídce je model Watch Ultra, který na trhu v současnosti prakticky nemá konkurenci. Tomu ale odpovídá také jeho ambiciózní cena.

Představení chytrých hodinek Apple Watch Ultra.Video: Apple

 
Článek

Apple je v současnosti tím nejpopulárnějším výrobcem nositelné elektroniky na světě, je to zásluha především chytrých hodinek. Americký výrobce si je toho dobře vědomý, proto je jednou z novinek i cenově dostupný model Watch SE druhé generace.

Záplava novinek od Applu. Ukázaly se čtyři iPhony 14 a troje chytré hodinky

Mobil

Atraktivní cenovka

Ten se vzhledem prakticky neliší od svého předchůdce, ale nabízí o 20 % vyšší výkon a některé vychytávky, které nabídnou i další dvě představené novinky. Cena v případě 40mm startuje na 7690 Kč, za GSM služby a větší 44mm obrazovku ale lidé zaplatí už 10 090 Kč.

Stále se však bavíme o tom nejdostupnějším modelu z nové řady. Watch Series 8 se totiž nabízejí v obchodech od 12 490 Kč, cenovka se ale může podle zvolených materiálů pásků vyšplhat i na více než 20 000 Kč. Vybírat je přitom možné mezi modely s 41mm a 45mm displejem.

Hodinky kladou opět velký důraz na zdravotní funkce. Zcela nový je teplotní senzor, který dovede měřit tělesnou teplotu s odchylkou pouze 0,2 °C. V praxi to Apple využívá například k přesnému sledování menstruační periody, hodinky dovedou nově upozornit i na ovulaci.

Foto: archív výrobce

Apple Watch SE (2022)

Hodinky přivolají pomoc

Osmičková série obsahuje navíc také nové pohybové senzory, díky kterým jsou hodinky schopné rozpoznat i automobilovou nehodu. V praxi by to mělo přijít vhod ve chvílích, kdy lidé nebudou po nehodě schopni si sami zavolat pomoc. Apple Watch Series 8 budou schopné samy přivolat pomoc.

Apple Watch Series 8 vydrží pracovat na jedno nabití 18 hodin, tedy prakticky celý den, pokud odpočítáme čas určený pro spánek. Hodinky navíc budou nabízet speciální úsporný režim, který výdrž ještě citelně prodlouží. Samozřejmostí je rychlé nabíjení.

Tím vůbec nejlepším v nabídce je model Watch Ultra, což dokládá i základní cenovka 24 990 Kč. Lákadel je ale hned několik. U modelů z řady Ultra nemusíte například přemýšlet, zda si připlatíte za GSM modul – automaticky jej mají všechny hodinky.

Apple Watch Ultra přináší zcela nový design. Hodinky by díky titanovému tělu měly být velmi odolné, displej je chráněn safírovým sklíčkem a nabízí největší pracovní plochu, jakou jsme doposud u hodinek od Applu viděli – 49 mm.

Představení chytrých hodinek Apple Watch Series 8.Video: archív výrobce

Mají i sirénu

Model Ultra je plně vodotěsný a splňuje armádní certifikaci odolnosti MIL-STD-810H. Chlubí se zabudovanou GPS anténou či hloubkoměrem. V nouzových situacích přijde vhod i zabudovaná siréna.

Dechberoucí je výdrž baterie – hodinky vydrží na jedno nabití 36 hodin, což je dvakrát více než v případě Watch Series 8, v úsporném režimu dokonce až 60 hodin.

Prémiový model myslí také na sportovce, dovede například analyzovat techniku běhu, a to včetně oscilace nohou. Nasbíraná data následně zanalyzuje a vyhodnotí, jak by mohl uživatel dosáhnout lepších výsledků.

Všechny hodinky jsou k dispozici aktuálně pouze v rámci předobjednávky. Modely Watch SE a Watch Series 8 se začnou prodávat 16. září. Prémiové provedení Watch Ultra by mělo být dostupné o týden později, tedy 23. září.

Foto: archív výrobce

Apple Watch Ultra

Může se vám hodit na Zboží.cz: Apple Watch SE, Apple Watch Ultra, Apple Watch Series 8

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám