Hlavní obsah

Vážná konkurence pro Apple Watch. Huawei se s novými hodinkami vytáhl

Jen pár týdnů před Vánoci se na českém trhu zabydlely nové chytré hodinky Watch GT 3 od společnosti Huawei. S ohledem na nabízené funkce u nich výrobce nasadil cenovku velmi rozumně, populární řadě Apple Watch tak vyrostla nová vážná konkurence.

Foto: archív výrobce

Huawei Watch GT 3

Článek

Apple má aktuálně v nabídce troje chytré hodinky. Nejlevnější je výběhový model Watch Series 3, který se nabízí od 5490 Kč. Odlehčená varianta Watch SE pak případné zájemce vyjde minimálně na 7990 Kč, cenovka nejnovějších Watch Series 7 pak startuje na 10 990 Kč.

V některých obchodech je možné narazit na doprodeje šestek či pětek, ale ty oficiálně americký počítačový gigant už v nabídce nemá. Ceny takových modelů navíc zpravidla nejsou nižší než v případě výše uváděných trojek.

Chytré hodinky Apple Watch Series 7Video: archív výrobce

Huawei nasadil cenovku modelu Watch GT 3 pod model Watch SE. Základní varianta se nabízí za 6890 Kč, i ta přitom v některých ohledech překoná i nejnovější Watch Series 7. Mezi podporovanými platformami je přitom jak Android, tak iOS od Applu. Novinka tedy může být zajímavou volbou také pro majitele jablečných telefonů.

Hodinky se nabízejí ve dvou velikostech, výrobce se přitom chlubí, že v obou případech byla inspirací příroda. U návrhu větší varianty hodinek Huawei Watch GT 3 46 mm se designéři inspirovali ledovcem a jeho vrcholky. I když na první pohled vypadají hodinky jako klasické analogové, jejich ostré linie a 3D vysoce průhledné zakřivené sklo ciferníku jasně odkazují na stavbu a mohutnou sílu ledovců.

Lákadla moderních chytrých hodinek

Testy

Druhá a menší varianta Huawei Watch GT 3 42 mm byla naopak inspirována ranní rosou. Vzhled těchto hodinek je proto mnohem jemnější, elegantní a minimalistický. Sklíčko je zaobleného tvaru a odráží v sobě okolní světlo stejně dokonale, jako odráží ranní rosa paprsky slunce.

Jednotlivé modely je možné vybírat se silikonovým, koženým i ocelovým řemínkem. Na rozdíl od série Apple Watch mají hodinky od Huawei klasické zapínání, takže k nim snadno přiděláte prakticky jakýkoliv jiný pásek z hodinářství. Další barvy a tipy řemínků ale nabízí i samotný Huawei.

Výhodou má být i velmi snadné ovládání. Kromě dotykového displeje totiž můžete jednotlivé funkce volit také prostřednictvím otočné korunky. Pochlubit se může model Watch GT 3 také dlouhou výdrží, na jedno nabití vydrží pracovat až 14 dní.

Foto: archív výrobce

Huawei Watch GT 3

Samozřejmostí je i řada sportovních funkcí, a to včetně podrobné analýzy. Na základě monitorovacích indikátorů, jako je tempo, srdeční frekvence a běžecká vzdálenost, hodinky dokážou inteligentně vyhodnotit běžecký index, tréninkovou zátěž a úroveň regenerace. Díky tomu mohou podávat profesionální rady pro zlepšení fyzické kondice.

Vylepšen byl ve srovnání s předchůdcem také srdeční modul, který nově obsahuje osm fotodiod v kruhovém uspořádání a dvě sady světelných zdrojů v kombinaci se zakřivenou skleněnou čočkou. To společně s vylepšeným algoritmem AI, který nyní dovede účinněji filtrovat hlučné signály, vede k přesnějšímu měření srdeční frekvence. Kromě odolné konstrukce se sluší vyzdvihnout také celodenní monitoring SpO2.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám