Hlavní obsah

Google vylepší gigabajtový freemail o POP3 a antivir

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetový vyhledávač Google připravuje několik nových vylepšení své gigabajtové bezplatné schránky, kterou v současné době nabízí ve zkušebním provozu vybraným uživatelům. Hlavní novinkou bude podpora protokolu POP3 a současně by mělo přibýt i antivirové řešení.

Foto: Petr Bujok

Mapa objízdné trasy

Článek

Již brzy budou uživatelé služby Gmail moci vybírat svoji schránku prostřednictvím e-mailového klienta a ne jen přes webové rozhraní na adrese www.gmail.com, jak je tomu doposud. Pro práci s elektronickou poštou tak bude možné využít např. programy Outlook či Outlook Express.

S Gmailem tak bude možné pracovat i v různých kapesních počítačích či mobilních telefonech, které jsou vybaveny e-mailovým klientem s podporou protokolu POP3. Zatímco některé služby si za rozhraní POP3 účtují poplatek, Google nehodlá ani v budoucnu žádné funkce Gmailu zpoplatňovat.

Není vyloučena ani podpora IMAP4

Navíc provozovatelé Gmailu nevylučují do budoucna ani podporu pokročilejšího protokolu IMAP4, který umožňuje vybírat zprávy e-mailovým klientem a současně je uchovávat na serveru. Díky tomu lze pracovat s vaší e-mailovou schránku odkudkoli, a to pohodlně přímo z e-mailového klienta.

Další zásadní novinkou, kterou lidé z Gmailu připravují, je začlenění antivirového systému, podobného jako již nabízí např. český freemail Seznam. Zatím je ochrana před viry jen minimální, protože Gmail pouze blokuje zprávy, které mají v příloze spustitelné soubory.

Anketa

Jak si vybíráte vaší e-mailovou schránku?
přes webové rozhraní
26,6 %
prostřednictvím e-mailového klienta (POP3)
54,4 %
prostřednictvím e-mailového klienta (IMAP4)
19 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 158 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám