Hlavní obsah

Gmail Drive: Získejte 1 GB místa pro vaše data zadarmo

Když letos prvního dubna Google oznámil nový Gmail s gigabajtovou e-mailovou schránkou zadarmo, mnozí to považovali za apríl. A dnes již někteří z nás mají na svých vizitkách adresu končící @gmail.com. Jak ale tolik místa využít? Odpovědí je Gmail Drive.

Foto: Miroslav Slaninák

Centrum obce Bystřice

Článek

Jeden gigabajt představuje prostor pro stovky tisíc e-mailů a tak jej naplno jako elektronickou schránku využije skutečně jen málokdo. Ale určitě vás již napadlo, že by bylo dobré, pokud byste si do vaší elektronické schránky na Gmailu mohli ukládat vaše data. A právě k tomuto účelu slouží malý program Gmail Drive.

Ten dokáže e-mailovou schránku do počítače připojit jako výměnný pevný disk a vy na něj tak budete moci ukládat data úplně stejným způsobem jako na váš pevný disk. Nutno však podotknout, že k tomuto účelu je dobré mít pevné připojení k internetu s rychlým uploadem.

Pokud se podíváte na vaše Gmail konto z webového rozhraní, uvidíte v něm nové zprávy, které obsahují vámi uložené soubory jako přílohy. Proto je tedy vhodné zřídit si jednu schránku pro soubory a další pro e-maily. V opačném případě vám budou soubory ve vaší poště překážet.

Pozn.: Gmail.com zatím není veřejně dostupný a e-mailové konto je možné získat pouze na tzv. pozvánku. Již brzy však bude dostupný pro všechny. Při troše štěstí lze již nyní sehnat od jeho uživatelů potřebnou pozvánku pro registraci nové schránky, stačí jen hledat na internetu.

[ Ke stažení zde | Velikost: 118 kB | Hodnocení: 8,5/10 ]

Anketa

Máte účet u Gmail.com?
Ano
63,7 %
Ne
36,3 %
Celkem hlasovalo 372 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám