Hlavní obsah

Elektronický gigant Sony mění vedení. Rekordnímu zisku navzdory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonský výrobce elektroniky Sony zvýšil ve třetím fiskálním čtvrtletí provozní zisk téměř čtyřnásobně. Za říjen až prosinec 2017 vzrostl na 350,8 miliardy jenů (64,9 miliardy Kč) z 92,4 miliardy ve stejném období 2016. Podnik se přesto rozhodl vyměnit vedení.

Foto: Profimedia.cz

Současný šéf Sony Kazuo Hirai

Článek

Hospodaření podpořil především úspěch obrazových senzorů používaných v chytrých telefonech a jiných produktech. Firma současně opět výrazně zlepšila svůj výhled na celý fiskální rok. Od dubna bude mít nového výkonného ředitele.

Provozní zisk byl ve třetím čtvrtletí dosud nejvyšší a vysoko překonal 240,8 miliardy jenů očekávaných analytiky v průzkumu agentury Reuters. Podle nové prognózy očekává Sony za celý fiskální rok, který končí v březnu, provozní zisk 720 miliard jenů místo dřívějších 630 miliard, a to je největší suma v jeho 72leté historii. Analytici očekávají méně, 681 miliard jenů. Firma vyrábí mimo jiné televizory Bravia či videoherní konzoli PlayStation 4.

Společnost rovněž oznámila, že její výkonný ředitel Kazuo Hirai k 1. dubnu odchází a na jeho místo nastoupí nynější finanční ředitel Keničiró Jošida. Ten je považován za hlavní sílu stojící za řadou změn, které společnosti pomohly zotavit se ze ztrát.

Foto: Shizuo Kambayashi, ČTK/AP

Budoucí šéf Sony Keničiró Jošida

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám