Hlavní obsah

Bitcoin spadl zpět pod milion korun. Oslabilo také ethereum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrazný růst bitcoinu během prakticky celého týdne byl v noci ze čtvrtka na pátek ukončen, když se kurz propadl zpět pod milion korun. Oslabila také druhá nejznámější kryptoměna na světě – ethereum. Vyplývá to z informací serveru CoinMarketCap.

Článek

Přesně před týdnem se bitcoin obchodoval za 983 650 Kč. V pondělí se však hodnota vrátila zpět nad milion korun, stalo se tak vůbec poprvé od letošního ledna. Nejvyšší kurz byl v uplynulých sedmi dnech zaznamenán v úterý, kdy se jedna virtuální mince nabízela za 1 075 840 Kč.

V nadcházejících dnech však začala nejznámější kryptoměna na světě ztrácet. Citelný pokles přišel především během čtvrteční noci, v pátek ráno se tak kurz vrátil opět pod milion. Konkrétně hodnota činila v nejslabší moment 980 500 Kč. Před pátečním polednem nicméně kurz opět mírně stoupl na 993 130 Kč.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu

Čeká kryptoměny regulace? Zájem Rusů tomu nahrává, varuje analytik

Internet a PC

Bouřlivý vývoj kurzu je patrný také u etherea, které mělo před týdnem kurz 70 010 Kč. Tento týden v úterý to však bylo již 76 670 Kč. V druhé polovině týdne však také tato kryptoměna ztrácela, v pátek ráno tak byla hodnota již pouze 71 300 Kč.

Je nutné zdůraznit, že virtuální měny nemají jednotnou cenu, na burzách i ve směnárnách se obchodují v závislosti na volatilitě (odhadu míry kolísání hodnoty v čase). Rozdíly v cenách se mohou lišit i v řádu několika tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám