Hlavní obsah

Bitcoin pozvolna roste, kurz se ale stále drží pod milionem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci minulého týdne se bitcoin propadl až pod pomyslnou hranici 900 000 korun. Od pondělí ale hodnota citelně roste, k maximům z konce března má ale stále ještě daleko. Vyplývá to z údajů specializovaného serveru CoinMarketCap.

Článek

Přesně před týdnem se nejznámější kryptoměna na světě obchodovala za 924 680 Kč. Koncem týdne měl ale kurz klesající tendenci, což vyvrcholilo víkendem. Tehdy měla jedna virtuální mince hodnotu pouze 878 890 Kč, což představovalo nejhorší výsledek v uplynulých dvou měsících.

Mexiko koketuje s bitcoinem

Internet a PC

V novém týdnu začala již hodnota opět stoupat, bitcoin se v pondělí obchodoval za 925 480 Kč. Ve středu to dokonce bylo za 949 690 Kč. Ve čtvrtek dopoledne byl kurz nepatrně nižší, činil 929 950 Kč. Stále jde ale o vyšší hodnotu než před týdnem.

Absolutní rekord kurzu byl v případě bitcoinu zaznamenán loni v listopadu, kdy se jedna virtuální mince nabízela za 1 459 890 Kč. Přesně před rokem měla nejznámější kryptoměna hodnotu 1 114 010 Kč.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Ethereum má stejný kurz jako před týdnem

Výkyvy kurzu jsou patrné také v případě etherea. Druhá nejznámější kryptoměna má nicméně aktuálně prakticky stejnou hodnotu jako před týdnem. Minulý týden se obchodovala za 69 660 Kč, ve čtvrtek dopoledne to bylo za 69 150 Kč.

Je nutné zdůraznit, že virtuální měny nemají jednotnou cenu, na burzách i ve směnárnách se obchodují v závislosti na volatilitě (odhadu míry kolísání hodnoty v čase). Rozdíly v cenách se mohou lišit i v řádu několika tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám