Hlavní obsah

Bitcoin má na kontě nový rekord, stejně jako ethereum

Bitcoin přepsal v úterý ráno historický rekord, když se hodnota jedné mince vyšplhala až nad 68 000 dolarů, což odpovídá 1 477 880 Kč. Nový rekord má na kontě také ethereum, přestože ten původní byl zaznamenán teprve v pondělí. Vyplývá to z informací jednotlivých burz.

Článek

Bitcoin ještě na přelomu loňského a letošního roku prorazil vůbec poprvé v historii hranici 30 000 dolarů (652 090 Kč). Navzdory menším či větším výkyvům má nicméně v letošním roce stále stoupající tendenci.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu

Na konci října tak byl zaznamenán nový rekord 66 403 dolarů, což odpovídá 1 443 360 Kč. V úterý ráno byla ale i tato hodnota překonána, ve špičce se jedna virtuální mince obchodovala za 68 525 dolarů (1 489 140 Kč).

Nad 68tisícovou hranicí se navíc nejznámější kryptoměna na světě drží i nadále. Bude tedy zajímavé sledovat, kdy a zda vůbec bude prolomena 70tisícová hranice.

Bitcoiny jako investice. V USA začalo fungovat první kryptoměnové ETF

Internet a PC

Kurz v poslední době tolik posiloval především díky schválení vůbec prvního ETF bitcoinových futures v USA americkou komisí pro cenné papíry v druhé polovině října. První americký burzovně obchodovaný fond, který je navázaný na cenu nejznámější kryptoměny na světě, se jmenuje ProShares Bitcoin Strategy ETF.

Na rekordní kurz bitcoinu pozitivně reagovaly i další kryptoměny. Například ethereum přepsalo v úterý ráno svůj pondělní rekord, když se jedna mince obchodovala za 4839 dolarů (105 140 Kč). V pondělí to bylo za 4767 dolarů (103 560 Kč), přitom ještě minulý týden v sobotu byl kurz pouze 4366 dolarů (94 850 Kč). [celá zpráva]

Co je bitcoin

Nejznámější kryptoměna v otevřené, zcela decentralizované internetové platební síti. Získává se tzv. počítačovou těžbou. Lze jí platit jen jednou, použít lze i zlomek bitcoinu. Celkové množství je omezené zdrojovým kódem sítě. Většina bitcoinů bude zřejmě vytěžena do konce dekády, ale jinak těžba může trvat ještě století. Na světě jsou tisíce podobných digitálních měn.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám