Hlavní obsah

Bitcoin koketuje s milionovým kurzem. Ethereum posílilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bitcoin se na konci minulého pracovního týdne propadl pod milionovou hranici. I když během víkendu hodnota opět stoupla, má nejznámější kryptoměna na světě nižší kurz než před týdnem. Ethereum je na tom lépe, vyplývá to z informací serveru CoinMarketCap.

Článek

Přesně před týdnem se bitcoin obchodoval za 1 076 340 Kč. Během uplynulého týdne ale nejznámější kryptoměna postupně ztrácela, výrazný propad zaznamenala minulý týden v pátek, kdy hodnota klesla až na 980 490 Kč.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Už v průběhu víkendu byl ale parný růst – například v neděli se jedna virtuální mince nabízela za 1 020 300 Kč. V pondělí ráno to dokonce bylo za 1 042 660 Kč. To je sice nižší hodnota než před týdnem, ale stále vyšší než při pátečním propadu.

Přesně před rokem se nejznámější kryptoměna na světě obchodovala za 1 298 950 Kč.

Češi nakupovali kryptoměny jako zběsilí. Obchod loni stoupl na téměř pět miliard

Internet a PC

Ethereum je na tom lépe

Ethereum se sice nabízí za řádově nižší sumy než bitcoin, byť jde o druhou nejznámější kryptoměnu, ale je na tom v mezitýdenním srovnání lépe.

Před týdnem se totiž druhá nejhodnotnější kryptoměna obchodovala za 74 820 Kč, v pátek se propadla na 71 320 Kč, ale už v pondělí ráno činil kurz 78 750 Kč. To mimochodem představuje nejvyšší hodnotu od poloviny ledna.

Sluší se také připomenout, že přesně před rokem činil kurz pouze 46 590 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám