Hlavní obsah

Bitcoin dál padá, za týden klesla hodnota o 200 000 Kč

Od začátku května bitcoin prakticky neustále ztrácí. Jen za poslední týden klesla hodnota nejznámější kryptoměny na světě o více než 200 000 Kč. Citelný propad je patrný také u dalších kryptoměn, například u etherea. Vyplývá to z údajů specializovaného serveru CoinMarketCap.

Článek

Ještě minulý týden ve čtvrtek se bitcoin obchodoval za 920 920 Kč. Ještě před víkendem hodnota ale klesla pod pomyslnou hranici 900 tisíc korun, v pondělí pak dokonce pod 800 tisíc korun.

Kryptoměny letos tolik netáhnou. Češi za ně utratili 1,5 miliardy korun

Internet a PC

Pád pokračoval i během druhého dne tohoto týdne, kdy se v úterý ráno hodnota přiblížila hranici 700 000 Kč. Konkrétně se jedna virtuální mince obchodovala za 710 280 Kč. Za necelý týden tedy klesla hodnota o více než 200 000 Kč, jak bylo uvedeno výše.

Připomeňme, že loni v listopadu činil kurz 1 473 090 Kč, což byl absolutní rekord.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Propad akciových trhů

Výrazný propad na trhu kryptoměn je podle serveru CoinDesk aktuálně způsoben ztrátami na akciových trzích ve Spojených státech, kde oslabovaly zejména akcie technologických firem. Na podobné poklesy zpravidla investoři reagují odprodejem rizikových aktiv, což jsou kvůli vysoké volatilitě také bitcoiny a další kryptoměny.

Pokles kurzu je patrný také v případě etherea. Tato kryptoměna se minulý týden ve čtvrtek obchodovala za 68 320 Kč, v úterý ráno to bylo už jen za 52 360 Kč.

Virtuální měny nemají jednotnou cenu, na burzách i ve směnárnách se obchodují v závislosti na volatilitě (odhadu míry kolísání hodnoty v čase). Rozdíly v cenách se mohou lišit i v řádu několika tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Bitcoin zažívá volný pád

Další výrazný propad kurzu zaznamenal během uplynulého víkendu bitcoin, poprvé od konce února se propadl pod hranici 800 000 Kč. Ve srovnání s maximem...

Výběr článků

Načítám